Persze, hogy elindult a Toilet Paper Token (elsején)

spot_img

Ha egy piac jól működik, akkor reagál a világ történéseire, igaz ez az üzleti modellekre, az árképzésre, és persze a marketingre is. Nem véletlen, hogy számos hazai étterem pillanatok alatt átállt a házhozszállításra, hiszen a túlélés érdekében ezt kellett most tenniük. A kriptopénzek piaca is reagált, a mi esetünkben természetesen nem másról, mintsem a Toilet Paper Token születéséről van szó.

Nem teljesen világos, hogy miért kezdtek el világszerte tömegesen WC papírt felhalmozni az emberek, úgy tűnik sokak szemében értékesebb eszköznek tűnik, mint a liszt, a cukor, a tiszta víz, vagy akár a lőfegyver, és úgy általában bármi más, amit krízis esetén szokás beszerezni.

A CoinMarketCap blogján jelent meg egy poszt az új kriptopénz projektről, ebből szemezgettünk. Már maga a szlogen figyelemfelkeltő, “A roll call for all believers!” vagyis névsorolvasás minden hívőnek, angolul azért humoros a megfogalmazás, mert a “roll call”, vagyis névsorolvasásban adott a “roll”, vagyis henger szó.

A bemutató a WC papír rövid történelmével kezd, megtudhatjuk, hogy a néhány “kockából” álló papírlapok előtt használatosak voltak fadarabok, különböző növények különböző részei, majd a rómaiak vezették be az erre a célra rendszeresített szivacsot.

Majd megtudhatjuk azt is, hogy a modern WC papírt Kínában találták fel, a világ fogyasztása pedig a COVID-19 kapcsán jelentősen növekedett, valahogy így:

A projekt, és a TPT token célja az, hogy igazságot tegyen a WC papír készletekben, a cél egy kiegyensúlyozott, jól működő, gloáblis ökoszisztéma kiépítése, amiben mindenki hozzájut a neki járó, megfelelő mennyiségű higiéniai eszközhöz. A bemutatkozó anyag a Maslow piramis eszközével is él, az alapítók elmondása szerint nem szeretnék, ha bárkinek lefelé kéne bucskáznia a szükségletek létráján.

A cél elkerülni, hogy bárki WC papír maradjon abban a szituációban, amikor a legnagyobb szüksége lenne rá.

Ahhoz, hogy hozzájussunk TPT tokenekhez, ki kell majd töltenünk egy tesztet, többek között olyan kérdésekre kell választ adnunk, mint például az, hogy hányan élnek a háztartásunkban. De rákérdeznek az esetleges korábbi, belgyógyászati betegségeinkre is, úgy tűnik ez is fontos szempont ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű tokent vásárolhassunk.

Ha azon szerencsések közé tartozunk, akik vehetnek TPT tokent, akkor azokat a vásárlás után WC papírra válthatjuk, bár az nem egészen világos, hogy pontosan hol. Ha esetleg kifogynánk a tokenekből, akkor egy algoritmus segítségével a rendszer kiszámolja, hogy hány token ismételt vásárlására vagyunk jogosultak.

A Shitake Exchange nevű kriptopénztőzsdén lesz lehetősége a kevés szerencséseknek a vásárlásra.

Az IoT világa sem maradhat ki, felhasználnak egy szenzort, amivel a jelentkezők, érdeklődők gyomortartalmát fogják vizsgálni, hogy megfelelő ütemben, és mennyiségben dobja piacra az új tokeneket a rendszer lelkét jelentő algoritmus.

A biztonságra is nagy hangsúlyt fektetnek, Know-Your-Colon mechanizmussal dolgoznak, hogy csak azok a felhasználók vehessenek részt a rendszerben, akik önállóan meg tudják oldalni az alapvető higiéniai szükségleteiket, mármint képesek WC papírt használni felügyelet nélkül.

Az előzetes kutatásaik szerint három éves kor alatt kevésbé valószínű, hogy lesznek érdeklődőik, pontosan a KYC feltétele miatt. A konszenzus mechanizmus is egyedi, Proof-Of-Wipe néven ismert, ennek részleteiről sem árult el sokat a bemutatkozó.

A kriptopénzek piacán azonban egy cseppet sem humoros, hogy egy pillanatra elhittük, mindez lehet akár komoly is. Írd le egy komment formájában, hogy mi volt eddig a legképtelenebb projekt, amivel ezen a piacon találkoztál!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img