8 éves rekordott döntött az arany és további növekedés van kilátásban

spot_img

A holnapi Nagypéntek miatt Európában és nyugaton ma zárnak a tőzsdék. A mai, utolsó kereskedési napon épp 5,1%-os heti zárást produkálnak az arany határidős szerződései.

Utoljára a 2012-es év végén ment egy napon belül ekkorát az arany ára: a GCM20 45.90 dollárral, 2,82%-al emelkedett. Jelenleg 1730 dollár körül cserélik, de a mai csúcs 1735,2 dollár volt.

GCM20, COMEX, TradingView

A kiugrást az amerikai jegybank, a FED új kölcsönprogramja indukálta. A FED új mentőcsomagja 2,3 billió dollárt pumpálna a gazdaságba. Ez tartalmazza a ma bejelentett 600 milliárd dolláros kis- és középvállalkozások számára kihelyezett kölcsönöket is. Ezek a kölcsönök négy éves lejáratúak lesznek és egy évig nem kell majd sem kamatot, sem a részleteket törleszteni. Egy másik 500 milliárd dolláros alap pedig városok, megyék és államok rövidtávú kötvényeit fogja felvásárolni.

“A cél az, hogy minél előbb újrainduljon a gazdaság, de ennek az ára egy hosszú távon is gyenge dollár lesz, ami jót tesz az arany árának” – mondta a Jeff Wrigth, a GoldMining Inc. vezérigazgatója.

A legtöbb szakember szerint is a nemesfémek árfolyama jól fog reagálni a dollár inflálódására.

Az ezüst is erősen zárja a hetet, 8,7%-os pluszban van.

Arany, ezüst és más nemesfének kereskedelméhez a SimpleFX szolgáltatását ajánljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img