Miért vennél kriptopénzt piaci áron, ha ötször drágábban is megkaphatod?

spot_img

A piaci árnál ötször drágábban vásárolják maguknak az ethert a Grayscale befektetési alap ügyfelei. A 2.5 milliárd dollárnyi kriptopénzt kezelő társaság tegnap tette közzé ezzel kapcsolatos gyorsjelentését.

A fenti táblázatból kiderül, hogy az alap jelenleg $90.55-ért értékesít egy darab, $16.10-nyi ethereum tulajdonjogot megtestesítő részvényt, vagyis egyesek a piaci ár 5.6-szeresét sem sajnálják kiadni azért, hogy némi ETH kitettséggel rendelkezzenek.

Mivel a Grayscale egy hagyományos tőzsdéken is kereskedett befektetési alap, elsősorban olyan befektetők használják, akik ezt a prémiumot is hajlandóak megfizetni a kibocsátó teljeskörűen szabályozott működéséért cserébe. Az itt megvásárolt ethereum részvényeket legkorábban egy évvel a megvételüket követően lehet értékesíteni, minimális befektetési összegük pedig 25 000 dollár.

Az alap legkeresettebb terméke továbbra is a bitcoin részvény, amiért a piaci árhoz képest kicsivel több, mint 10%-os felárat kérnek el. A papírokat csak minimum 50 000 dollár értékű befektetés ellenében lehet megvásárolni, a szolgáltató pedig évente 2%-os kezelési költséget számol fel, az azok ellenértékét garantáló bitcoinok tárolásáért. A jelenleg 2.2 milliárd dollár értékben forgalmazott bitcoin részvények árfolyama, azok 2013-as bevezetése óta a hatvanszorosára emelkedett.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img