1000 bitcoinnal a zsebben: kétéves csúcson a bálnák száma

spot_img

Megint növekedési pályára állt azoknak a száma, akik 1000 vagy annál több bitcoint tartanak a tárcájukban. Legutoljára két éve volt annyi bitcoin tárca, amiben 1000 bitcoint tartottak. Az akkumulációnak nevezett jelenséget remekül személteti a Glassnode grafikonja:

A grafikonról leolvasható, hogy nagyjából 1840 tárcában tartanak 1000-nél is több BTC-t. Utoljára 2016-ban volt ekkora akkumulációs ciklusa a bitcoin eloszlásának.

Nem csak az árfolyammal, hanem a felezéssel is összefüggésbe lehet az akkumuláció. A 2016 júlisában történt felezést megelőzte egy nagy akkumulációs ciklus, majd a feleződés ipőpontjára véget ért. Jelenleg is felfedezhető ennek a nyoma és az feleződés időpontja nagyon közel van – kb. egy hónap.

Az is látható, hogy az akkumulációt követően a 2017-es nagy árfolyamrobbanás hatására a két vonal szembefordult és a bálnák eladási hulláma következett, ami 2019 év közepéig tartott.

Még mindig megoszlanak a vélemények, hogy mi fog történni a Bitcoin feleződésének hatására. Vannak akik a bányászattal együtt a hálózat végét jósolják és vannak akik új történelmi cúcsokat vizionálnak. A Glassnode adatai viszont inkább abba az irányba billentik a mérleget, hogy a historikus adatok alapján ebben az időszakban a nagy játékosok számára is jobb választásnak látszik a gyűjtögetés.

Nem csak a bálnák mozgósítják magukat ebben az időszakban. Nemrég publikáltunk arról, hogy azoknak a tárcáknak a száma is növekedő pályán van, amik tartalma 1 BTC alatti:

Ennyien még sosem tartottak egynél több Bitcoint

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img