DeMiner: mobilbányász alkalmazás a HTC-től

spot_img

Monero bányászatra is alkalmassá tenné telefonjait a HTC. A vállalat elsőként az Exodus fantázianevű termékére hozza el az új funkciót, amihez a Midas Labs csapatával egy speciális app fejlesztésébe is belekezdtek.

A Forbes beszámolója szerint a DeMiner bányászprogram úgy optimalizálja a telefon energiafogyasztását és erőforrásait, hogy az akár egy hétköznapi asztali számítógépnél is jobb teljesítményt legyen képes leadni, ami bedugott állapotban alkalmassá fogja tenni a bányászatra.

A becslések szerint egy Exodus naponta legalább $0.0038 (évente $1.38) értékű XMR kitermelésére lesz alkalmas, ami 50%-kal több, mint amennyibe a folyamathoz felhasznált energia kerül.

A HTC vezetője szerint a Bitcoin és a mobiltelefonok jelentik korunk legmeghatározóbb technológiáit, a vállalat ezért szeretne tovább kísérletezni ezen a területen. Mint elmondta, a kriptopénzek bányászatának lehetőségét nem lenne szabad néhány óriási bányászfarmra korlátozni, és a világszerte közel 3.5 milliárd forgalomban lévő telefon nagymértékben elősegíthetné a kripto hálózatok további decentralizációját. A Moneronak azért lehet fontos szerepe az ezzel kapcsolatban végzett kutatások során, mert az ismertebb kriptók közül egyedül ez támogatja a speciális felszerelés nélküli, hagyományos processzorokkal is végezhető bányászatot.

A DeMiner használatával egyelőre tehát senki sem fog meggazdagodni, de megjelenése egy újabb fontos fejlesztési irányvonal kiindulópontja lehet. Az ingyenes alkalmazás megjelenését erre a negyedévre ígérték a fejlesztők.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img