ERC-20 token fogja fűteni a Reddit közösségeit

spot_img

Bemutatta a Reddit, a világ egyik legnépszerűbb szociális-tartalommegosztó platformja, az új pontrendszerét. Ami számunkra fontos, hogy a Community Points-nak, vagyis közösségi pontoknak nevezett rendszer az Ethereum hálózatát használja majd és a pontok ERC-20 tokenek lesznek.

A Reddit vitte sikerre a karma rendszert, ami jelenleg is az oldal védjegye. A felhasználók fel- és leszavazással szavaznak az adott tartalomra vagy kommentre. Ha az egyik kommented például kap 100 felszavazást (upvote-ot), akkor 100 karma íródik jóvá a számládon. A karmát igazából nem lehet semmire felhasználni, mostanában spamszűrőként működik: sok közösségbe (subredditre) nem posztolhatsz 0 karmával. Funkciójában tulajdonképpen egy képet ad arról, hogy ki az, aki értékes tagja egy adott közösségnek.

Az újonnan bevezett Community Points rendszer párhuzamosan fog működni a jelenlegi karma rendszerrel, de nem fogják a felhasználók elé tolni. A Community Points rendszerbe maguk a közösségek, vagyis a subreddit tulajdonosai csatlakozhatnak.

A pontok így egyfajta mérői lesznek a közösségen belüli reputációnak. A felhasználók, akik eleget gyűjtöttek ezekből a pontokból, vásárolhatnak bizonyos perkeket, pl. kitüntetéseket, animált emojikat vagy GIF-eket. A tokenek, amikből vásárolnak nem a Reddit számláját fogják gyarapítani, hanem elégnek, így növelik a kintlévő készlet értékét.

Ha a felhasználók szeretnék ERC-20 formában is látni a tokenjeiket, akkor egy wallet címet kell regisztrálniuk. Ehhez pedig nem kell messzire menniük, elég lesz megnyitni a Reddit appban a Wallet menüpontot.

Jelenleg a Reddit Androidos alkalmazásán tesztelik a rendszert, a felhasználók egy kis részével.

A Redditen több százezer subreddit, vagyis közösség működik, kérdés, hogy hányan iratkoznak majd fel a programra.

/reddit/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img