Elindult az opciós kereskedés a Binance-en

spot_img

A Binance elindította opciós kereskedési felületét, ami egyelőre még csak a tőzsde mobil alkalmazásán keresztül érhető el. A termék némikép eltér a hagyományos tőzsdéken megszokott opciós szerződések működésétől, a Binance azoknak egy egyszerűsített formáját hozta el ügyfelei számára.

Az opciók segítségével az árfolyammozgás irányára lehet spekulálni. Aki emelkedésre számít annak CALL (long), aki esésre annak PUT (short) opciókat érdemes vásárolnia. Ami az egészet trükkössé teszi, az egyrészt az úgynevezett prémium díj, vagyis az a fix összeg, amit egy ügylet megkötésekor azonnal levonnak tőlünk. A trade-ünk tehát veszteséggel indul és csak úgy érhetjük el a nullás, majd később a profitábilis szintet, ha az árfolyam tényleg jelentős mértékben elmozdul az általunk favorizált irányba.

A másik fontos kitétel, hogy az opciós ügyletek lejárati idővel rendelkeznek, ami a Binance esetében 10-30-60 perc, 8 óra és 1 nap lehet. Ez azt jelenti, hogy a trade elindítását követően maximum ennyi időnk van arra, hogy az opcióinkkal nyereséget érjünk el, ha ez nem sikerül, akkor buktuk az erre feltett pénzt. Minél hosszabb időtávon játszunk, annál több prémium díjat kell fizetnünk az opcióinkért. A cikk írásának a pillanatában például egy 1 BTC összegű, 10 perces lejáratú CALL opcióért 6.78 dolláros prémiumot számoltak fel, míg az egy naposért 97.28 dollárt, tehát minimum ekkora mértékű emelkedésre lenne szükségünk ahhoz, hogy legalább nullában szálhassunk ki ebből az ügyletből.

Mivel az opcióknál a Binance ellenében végezzük a kereskedést, a felszámolt prémium díjak nyílván úgy kerülnek megállapításra, hogy az esetek többségében a tőzsde járjon jól és ne a traderek. Erre egyébként egy kapcsolódó blogbejegyzésükben fel is hívják a figyelmet.

“A legtöbb opciós ügylet veszteséggel, egy kevés viszont nagy profittal fog lezárulni.”

A Binance opciós kereskedési felülete

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img