ETHProtect: a gyanú árnyékában

spot_img

Pár órája jelentették be az Etherscan legújabb szolgáltatásának indulását. A legnépszerűbb ethereum explorer egy olyan megfigyelő rendszert vezetett be, ami valós időben elemzi a hálózaton keresztül végbemenő tranzakciókat és jelzi, ha valaki kapcsolatba kerül egy gyanús tárca tulajdonosával.

Az új funkció, vagyis az ETHProtect célja az lenne, hogy figyelmeztessen, ha tranzakcióink során egy korábban adathalászathoz, hackeléshez, átveréshez, vagy egyéb megtévesztő tevékenységhez köthető tárcával kerülnénk kapcsolatba.

A riasztás során egy a fentihez hasonló kis piros pajzzsal és egy figyelmeztető üzenettel találkozhatunk, ami jelzi ha a vizsgált cím beleesik a potencionálisan veszélyes kategóriába.

Tény, hogy egyáltalán nem ritkák a kriptopénzekhez köthető csalások, az ETHProtectet fogadó első közösségi kommentek azonban mégis inkább negatívak negatívak voltak. Többen is sérelmezték, hogy egy elviekben decentralizált pénzügyi rendszer felhasználóit mostantól az Etherscan csapata minősítheti és döntheti el róluk, hogy gyanúsak-e, vagy sem..

A korai bitcoin fórumozók egyik rémálma végül valóra vált, köszi Ethereum – írta egyikük.

Az Etherscan dolgozói egyébként a felhasználók bejelentései alapján fogják megvizsgálni, hogy egy adott címet veszélyesnek minősítsenek-e. Ha valaki úgy érzi, hogy a saját tárcája indokolatlanul kapta meg a piros pajzsot, akkor egy ügyfélszolgálatnak írt emaillel kérheti, hogy vegyék le róla a jelzést. Az ETHProtect figyeli a gyanús címek forgalmait is, így ha ilyenkor pusztán csak egy másik, vadi új tárcára küldenénk át a tokenjeinket, akkor azt automatikusan veszélyesnek kategorizálná a rendszer.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img