Már kereskedhető a Juventus virtuális érméje

spot_img

A Socios.com, a futballklubok hűségrendszerén dolgozó csapat tegnap jelentette be, hogy már kereskedhető az első klub token egy kriptotőzsdén.

A $JUV szimbólummal ellátott token természetesen az olasz élvonalbeli Juventus tokenjét jelenti. A tőzsde, ahol kereskedhetünk vele a Chiliz. Egyelőre csak JUV/CHZ párban érhető el. A CHZ a Chiliz tőzsde natív tokene, ahhoz hasonlóan, ahogy a BNB a Binance kriptopénze.

JUV/CHZ az elmúlt napon, 15p

Az tudható volt, hogy a Juventus token lesz az első ilyen kriptopénz, hiszen ezt már két éve beharangozták, majd egy ICO keretében (bár nyilvánvalóan nem ICO-nak hívták az eseményt) tavaly novemberben osztották ki azokat.

A tegnapi megjelenés óta 445 ezer dolláros volument produkált a JUV token és átszámolva nagyjából 2,3 dollárt ér egy darab. A teljes készlet a Chiliz szerint 20 millió, de egyelőre senki nem tudja, hogy pontosan hány darab van forgalomban.

De mire lehet ezeket használni? Nos, ezek a tokenek alapvetően a rajongókat szolgálják ki. A Socios.com alkalmazásán keresztül hamarosan a tokenek birtokosai szavazhatnak bizonyos szurkolótábort vagy klubot érintő kérdésben. Persze nem olyanokra kell gondolni, hogy a Barca megszavaztatja a következő nagy igazolását, hanem sokkal kisebb dolgokra. A Juventus például már szavaztatott arról, hogy milyen zenét játszanak a stadionban a gólok alatt. A PSG  pedig már arról is megkérdezte a tokenbirtokosokat, hogy milyen szlogen kerüljön a csapatkapitány karszalagjára.

A következő időszakban az FC Barcelona, a Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid, az AS Roma, a Galatasaray és a CA Independiente tokenek megjelenésére is számíthatunk a tőzsdén.A Chiliz CEO-ja szerint ebben az évben a fentieken kívül még 50 hagyományos vagy esport egyesülettel lépnek partnerségre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img