Többet elárultak a Binance bankkártyájáról

spot_img

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója a tegnap online megrendezett Blockdown konferencián mesélt néhány érdekességet a hamarosan kiadásra kerülő bankkártyáról.

A Binance bankkártyát (debit card) az előző hónapban jelentették be a Binance-nél. Lényege, hogy Binance számlánkon tárolt kriptopénzeket a kártya segíségével bárhol elkölthetjük, ahol elfogadnak hagyományos bankkártyát is.

CZ szerint a bankkártya kitalálásával megoldották a tyúk és a tojás problémáját. Ez ugyanis abban állt, hogy a boltok, kereskedők nem fogadtak el kriptopénzeket, mivel a vásárolók töredéke akart kriptopénzekkel fizetni és nem érte meg az energiát.

Ha ezt megoldásnak lehet nevezni, akkor CZ úgy oldotta meg a problémát, hogy a kereskedő ezentúl nem tudja, hogy kriptót fog elfogadni, hiszen a Binance részéről megtörténik a váltás, a boltban továbbra is hagyományos pénzzel fizetünk.

A felhasználói részről az előnye az, hogy nem kell hozzányúlni a számlánkhoz, nem kell vásárlás előtt eladni például ethert, hogy aztán az érte kapott euróból tudjunk vásárolni. Elvileg egyenesen kripóval fizetünk, még ha technikailag nem is pontosan így működik.

CZ elmondása alapján nem lesz könnyű meghonosítani a Binance bankkártyát ebben a globalizált világban sem: minden országban külön-külön kell bevezetni, az adott hely szabályainak megfelelően.

“Lehet, hogy nem is lesz sikeres, lehet, hogy nem működik majd, mert a jutalékok túl magasak lesznek, stb., mert országról országra dolgozunk. Minden ország kártyakibocsátjóval meg kell egyesünk, kézben kell tartanunk a kockázatokat, amik magasak. De az alapötlet és a fundamentumok megvannak.”

-mondta a Binance vezérigazgatója.

Ezzel együtt a Binance kártyák először Malajziában és Vietnamban fognak debütálni.

CZ nem beszélt arról, hogy a múltkor miért tűnt el a VISA logója a Binance kártya promóanyagaiból és leírásából.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img