A világ legsikeresebb fedezeti alapja belép a Bitcoin piacra

spot_img

A világ egyik legismertebb és legsikeresebb fedezeti alapja, a Medallion Fund a legújabb jelentésében arról számolt be szűk számú befektetőinek, hogy Bitcoin kereskedésbe fog kezdeni a CME Futures tőzsdén.

A Medallion Fund a Renaissance Technologies nevű kvantitavív kereskedéssel foglalkozó befektetési vállalat része. A Medallion Fund a világ egyik legsikeresebb fedezeti alapja: 1994-től 2014-ig átlagosan 71,8%-os éves hozamot hozott a befektetőinek. Ezt annak köszönheti, hogy a kvantitatív kereskedésben úttörő szerepet játszottak, matemakai modeljeiken alapuló befektetéseik pedig irtózatos hozamokat jelentettek a befektetőiknek.

A Renaissance 2005-ben vásárolta ki az utolsó külsős befektetőt a Medallion alapból, azóta a befektetéseik csak a Renaissance 275 munkatársának és azok családjának érhetőek el. Mi sem tanúskodik jobban az alap sikeréről, mint hogy 2001 és 2013 között a legrosszabb évben is 21 százalékos megtérülést hoztak.

A Renaissance most beleegyezett, hogy a Medallion a Bitcoin kereskedéshez nyúljon a chicágió árutőzsdén. Az alap kb. 10 milliárd dollárt kezel, ezért egy 1%-os pozíciónyitás azt jelentené, hogy a CME-n az open interest felét kitenné az ő pozíciójuk.

Ahogy a jelentésben írják, tisztában vannak a Bitcoin magasan spekulatív jellegével és a CME-n tapasztalható illikviditással. Valószínűleg az 1%-nál is sokkal kissebb pozíciók felvételére lesznek kényszerülve.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img