A FED által nyomtatott pénz mögött még papír sincs

spot_img

A Be In Crypto fedezte fel egy Twitterező posztját amiben arról beszél, hogy a koronavírus járvány miatt kialakuló gazdasági válságra adott válaszként, az amerikai FED által nyomtatott tengernyi dollár mögött még papír sem áll.

A kalkuláció a készpénz előállításával megbízott hivatal korábbi beszámolóján  alapszik, a 2014-es adat szerint naponta közel 25 millió dollárnyi készpénzt állítottak elő a FED számára, ha feltételezzük, hogy ez a napi összeg százdollárosok formájában lett előállítva, akkor több mint két évben telne a mostani gazdaságélénkítő mennyiség megteremtése.

Ha hihetünk ennek a becslésnek, akkor úgy tűnik, hogy a frissen nyomtatott tengernyi dollár nem hogy arany fedezettel, de még papír fedezettel sem rendelkezik, digitálisan létezik csupán.

A lap korábbi beszámolója szerint tavaly márciusban, egy viszonylag nyugodt gazdasági időszakban, percenként 60 millió dollár pénzt állított elő a FED. Persze a tisztán digitális létezést számon kérni a kriptopénzek piacáról nem tűnik túl hitelesnek, óriási különbség azonban, hogy a bitcoin és a legtöbb kriptopénz véges mennyiséggel rendelkezik.

Nem a pénznyomtatás az egyetlen válságkezelő eszköz, a központi bankok világszerte vásárolnak fel mindent, amit csak tudnak a részvény és egyéb piacokon, hogy elkerüljék a  a recessziót. Ha szeretnéd jobban érteni a kriptopénzek, és a blokklánc működését, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img