Ennyi pénzt lehet majd keresni az Ethereum stake-elésével

spot_img

Várhatóan júliusban fog elindulni az Ethereum 2.0-ás hálózata, ami lehetőséget fog teremteni a tokenek stakelésére is. Az EthereumPrice.org a napokban tette elérhetővé azt a segédeszközt, amivel kiszámítható, hogy ezzel mekkora bevételre tehetnek majd szert az ETH tulajdonosok. A kalkulátor az egyik legnagyobb Ethereum szoftverfejlesztő cég, a ConsenSys támogatásával készült el.

Az oldalon a következő adatokat adhatjuk meg a számítás elvégzéséhez:

  • Stake(ETH): hány Ethereumot szeretnénk letétbe helyezni
  • Display Stake In: a profitunkat milyen valutában jelenítsük meg
  • Validator Uptime (%): a node-unk rendelkezésre állási ideje
  • Eth Price (USD): az Ethereum árfolyama
  • Avg Network Online: az összes node rendelkezésre állási ideje
  • Total Eth Staked: a teljes ETH mennyiség hány %-át helyezték letétbe a stakinghez.

A fenti képen működés közben láthatjátok az eszközt, amin semmilyen alapbeállítást nem változtattunk. A kép bal alsó sarkában található összegzés szerint az évente elérhető profitunk ilyen körülmények között 14.26% lenne, vagyis 1 ETH-es befektetésünk, a jelenlegi 197.64 dolláros árfolyam mellett egy év múlva 226 dollárt, 10 év múlva 750 dollárt érne.

Ha a teljes stake-elt ETH mennyiséget az alapesetben megadott 1%-ról 20%-ra módosítanánk, akkor az éves szinten elérhető kamat 3.19%-ra csökkenne. Ez a szám valószínűleg sokkal közelebb fog állni a valós megtérülési mutatóhoz, mint a 14.26%-os érték.

Az ETH 2.0 indulásakor egy saját node futtatásához minimum 32 ETH-re lesz szükség, de más PoS coinokhoz hasonlóan valószínűleg sok szolgáltató, például a tőzsdék is lehetővé fogják tenni, hogy az ennél kevesebb tokennel rendelkezők is csatlakozhassanak az általuk futtatott validátorokhoz és kamatokat szerezhessenek a tokenjeik után. A Binance ezt jelenleg már több, mint 20 kriptopénz esetében teszi lehetővé, melyek teljes listáját itt tekinthetitek meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img