Akit az emelkedő ék szele megcsapott

spot_img

A bitcoin elemzéstechnikai szempontból tegnap egy viszonylag ritkán tapasztalható dolgot tett: felfelé tört ki egy olyan alakzatból, ami általában az árfolyamok esésést szokta előrejelezni.

A tankönyvi példa és ami az esetek többségében történni szokott…

…ezzel szemben a tegnapi nap:

A Bitcoin mellett egyébként a hagyományos piacok is emelkedni kezdtek, miután arról szóló hírek szivárogtak ki, majd váltak hivatalossá, hogy egy amerikai cég (Gilead Sciences) áttörést érhetett el a koronavírus kezelésében és az amerikai hatóságok is gyorsított eljárásban adhatják majd ki az engedélyt a gyógymódjuk szélesebb körű alkalmazására.

Bennem két, a mai napig nagyon élénk emlék él a fentiekhez hasonló kitörésekről. Mind a kettő a 2017-es bika piachoz kötődik. Az egyik mi más is lehetne, mint maga a bitcoin. 2017 novemberében szinte mindenki azt várta, hogy a 10 000 dollárt ostromló BTC végre lenyugszik egy kicsit. Az évet ugye 1000 dollár környékén kezdtük, így megérett volna az idő egy kis pihenőre a következő nekirugaszkodás előtt. De persze nem ez történt, hanem megindultunk a húszezres csúcs felé.

A második eset az általam egyébként nem igazán kedvelt, de időnként jó kereskedési lehetőségeket kínáló Tron-é volt. A TRX értéke 2017 decemberének elején egy ugyancsak ékből való kitörés után a 6-7-szeresére növekedett, az ezt követő konszolidáció helyett azonban jött az ismétlés és az innen számított további 16-szoros növekedés.

Biztos másoknak is megvannak a maguk hasonló háborús történetei azokról a coinokról, amiket figyelni szoktak, szóval egyáltalán nem arról van szó, hogy a fentiekre még soha, egyetlen más esetben se lett volna példa a kriptopénzek történetében. 2017 végéről számos másik példát is felhozhatnának azok, akik ezeket a heteket végigélték. Ugyanakkor mégsem egy hétköznapi jelenségről van szó és minden évben csupán néhány ehhez hasonló lehetetőségünk adódik arra, hogy viszonylag rövid idő alatt jelentősebb profitra tehessünk szert.

A 10 legjobb nap nélkül már nem buli a BTC?

Ami nekem 2017-ben sokat segített ezeknek a helyzeteknek a felismerésében, hogy tagja voltam (és vagyok a mai napig is) egy kis nemzetközi csoportnak. 30-40 ember a világ minden tájáról, akik közül mindig vannak páran, akik éppen a képernyők előtt ülnek és jelzik a chaten, ha történik valami izgalmas dolog.

Jó másfél évvel ezelőtt a Kripto Akadémia is elindította a saját Discord csatornáját és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha teheti, akkor próbálja ki és csatlakozzon vagy ehhez, vagy akár bármilyen másik kriptós közösséghez, mert ezek sokat segíthetnek abban, hogy kiszűrjék az általános piaci zajt és eljuttassák hozzátok a legfontosabb hírekről és piaci történésekről szóló információkat. Ha szeretnétek, a mi csatornánkhoz ezen a linken keresztül tudtok csatlakozni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img