Szoros együttműködés a Tezos és a Chainlink között

spot_img

Kevés ígéretes projekt található manapság az altcoinok piacán, de a Tezos (XTZ) és a Chainlink (LINK) mindenképpen beletartozik a komoly potenciállal bírók közé.

Jó hír lehet azoknak, akiknek mindkét altcoin a portfóliójukban szerepel, hogy a két csapat pár napja jelentett be egy szoros együttműködést.

Az együttműködés keretein belül a Chainlink decentralizált orákulum hálózatát felhasználhatja a Tezos két fejlesztőcsapata.

Az oracle arra jó, hogy hidat képezzen a való világból, vagy blokkláncon kívülről jövő adatoknak. Ezeket aztán a blokklánc hálózaton egy-egy alkalmazásban vagy okos szerződések fejlesztésekor lehet felhasználni. Ilyenek lehetnek pl. egy külső fél API szolgáltatásai vagy IoT infrastruktúk kommunikációja.

A btcmanager információi szerint a Tezos két fejlesztőcsapata (a SmartPy és a Cryptonomic) azon dolgoznak, hogy a Chainlink orákulumait alapértelmezett módon felhasználhassák azok, akik okos szerződéseiket a Tezos hálózatán fejlesztik.

Ezzel a partnerséggel a Tezos hálózata lett az első a Chainlink által támogatott decentralizált hálózatok között.

„A Tezos az egyik legfejlettebb blokklánc ebben a térben, ami több kiváló fícsörrel is rendelkezik, ami miatt intézmények és fejlesztők is érdeklődnek iránta. Örülünk, hogy segíthetünk a Tezos ökoszisztémának megtenni egy kritikus lépést előre azzal, hogy rengeteg értékes, a való világból származó forrást integrálunk a hálózatba.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img