Paul Tudor Jones: megvan az első nagynevű befektető, aki bitcoinba fektette ügyfelei pénzét

spot_img

A hosszú távú, fundamentális befektetésekben utazó Paul Tudor Jones lett az első olyan ismert nagytőkés, aki nyíltan kijelentette, hogy az általa kezelt pénzügyi alap vagyonának egy részét bitcoinba fektette.

A Bloomberg beszámolója szerint Jones most ugyanazt a lehetőséget véli felfedezni a bitcoinban, mint amit a 70-es években az arany jelenthetett a befektetők számára. Ez volt az az időszak, amikor az Egyesült Államok eltörölte a dollár aranyfedezetét, az USA valutája pedig egy igérvényeken alapuló pénzrendszerré vált.

“A legjobb profitmaximalizáló stratégia, ha a a leggyorsabb lóra fogadsz. Én most a Bitcoinra teszem a pénzemet.”

A Tudor BVI befektetési alap 22.3 milliárd dollár felett őrködik, aminek “alacsony, egyszámjegyű” százalékát váltották át BTC-re. Jones az indoklása szerint az elmúlt hetekben bejelentett, féktelen pénznyomtatási hullám miatt döntött a lépés emellett. Számításai szerint február óta már 3900 milliárd dollárnak, vagyis a globális gazdasági kibocsátás 6.6%-ának megfelelő pénz gördülhetett le a digitális nyomdák futószalagjairól.

A bitcoin árfolyama két hónappal a márciusi tőzsdekrach után már közel 10 000 dollárig emelkedett.

“Olyan sebességgel történt mindez, ami még egy magamfajta 65 éves pénzügyi veteránt is meglepett. A Nagy Monetáris Inflációnak lehetünk tanúi, amihez hasonlót a modern világ még sohasem láthatott.”

Makro befektetőként Jones mindig is kereste az olyan lehetőségeket, amivel bebiztosíthatja magát a globális gazdasági folyamatok káros hatásai ellen, így megfontolta azt is, hogy arannyal, államkötvényekkel, bizonyos árucikkekkel és valutákkal képezzen elsődleges befektetései számára pénzügyi ellensúlyt. A Bitcoinnal még 2017-ben ismerkedett meg, de már akkor is úgy vélte, hogy annak vásárlóereje, megbízhatósága, likviditása és hordozhatósága is alkalmassá teszi arra, hogy értéktároló eszköz váljon belőle.

“Nem vagyok sem a hagyományos, sem a kriptopénzek megszállottja, de a koronavírus-járvány után várhatóan felgyorsuló pénzügyi digitalizáció erős érv a bitcoin birtoklása mellett.”

Ha szeretnél többet megtudni a kriptopénzekről, feliratkozhatsz ingyenes tanfolyamunkra és csatlakozhatsz a már több, mint 1800 tagot számláló Discord csatornánkhoz is.

A Bitcoin és a hatványok törvénye: út a milliókig?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img