Az Egyesült Államok legnagyobb bankja fogja kezelni a Coinbase és a Gemini számláit

spot_img

Először semmibe vesznek, utána nevetnek rajtad, majd harcolnak ellened, végül nyersz! – hangzik a híres mondás, ami úgy tűnik 100%-ig bejött, az Egyesült Államok legnagyobb bankjának kriptopénzekkel szemben mutatott viszonyát illetően.

Jamie Dimon, a JPMorgan igazgatója 2017. szeptember 12-én a Bitcoint csalásnak nevezte és azt mondta, hogy kirúgna bárkit a bankjából, akiről megtudná, hogy kapcsolatba került vele. A gazdasági élet befolyásos szereplőjeként sokan neki tulajdonították az ezt követő zuhanást, mely során az egyébként is gyengélkedő BTC-nek két nap alatt 30%-kal csökkent az árfolyama.

Néhány nappal később aztán kiderült, hogy az esést követően a bank svéd kirendeltsége egy helyi tőzsdén vásárolt be magának a nyomott árú BTC-ből, amiből aztán sokan azt a következtetést vonták le, hogy egy eltervezett manipulációról lehetett szó. Ezt nyilván soha, senki sem fogja elismerni, ha viszont tényleg komolyan gondolta Bitcoint bíráló szavait a bank igazgatója, akkor mára megváltozhatott a véleménye és az állítólagos átverés helyett, már az üzleti lehetőséget láthatja benne.

Akkor és most

Egy Wall Street Journal hasábjain ma megjelent cikk szerint a JPMorgan áprilisban megállapodást kötött az amerikai Coinbase és Gemini kripto tőzsdékkel, akik a jövőben a bankon rajtuk keresztül hajthatják majd végre pénzügyi tranzakcióikat. A JPMorgan semmilyen formában nem kerül majd kapcsolatba a bitcoinnal, de a váltók ügyfeleinek pénzét az ő számláikon helyezhetik majd letétbe.

A pálfordulás mellett mindez azért számít fontos hírnek, mert a kriptopénzekkel kapcsolatban álló vállalkozásoknak mindig is nehéz volt hiteles banki partnereket találniuk. Nemrégiben például az egyébként minden jogszabályt és törvényt betartó Coinbase brit számlakezelője, a Barclays is felmondta velük az együttműködést. A JPM-el kötött megállapodás most legitimálhatja ezeknek a tőzsdéknek a működését, ami az egész iparágra jótékony hatással lehet.

Jamie Dimon egyébként egy 2018-as beszélgetésen úgy nyilatkozott, hogy megbánta a bitcoinról tett kijelentéseit és arra kérte az újságírókat, hogy többet ne tegyenek fel neki kérdéseket ezzel kapcsolatban

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img