Fontos üzenet került a felezés előtti utolsó blokkba

spot_img

Ahogy arról mi is sokszor, és folyamatosan beszámoltunk, elérkeztünk, pontosabban mára már túl is jutottunk a felezésen, tegnap este óta 12,5 helyett már 6,25 BTC üti a markát a bányászoknak minden blokk után a Bitcoin rendszerében. A nemzetközi- és a lokális kriptopénz közösségek jól meg is ünnepelték a szinte történelmi eseményt, így tett a Bitcoin Budapest szervezésében a hazai érdeklődők szűk köre is.

A tegnap este 19:00-kor, a koronavírus-járványnak köszönhetően szigorúan online megtartott eseményt először egy “The Online Town” nevű, újszerű telekonferencia eszközzel próbáltuk meg, azonban a folyamatos technikai problémák miatt inkább átmentünk a Zoom-ra. Kötetlen beszélgetéssel vártuk a felezés előtti utolsó blokkokat, majd koccintással ünnepeltük a nagy eseményt.

Mindeközben az utolsó előtti, vagyis a 629 999-ik blokkba az f2pool, az azt kibányászó pool fontos üzenetet helyezett el, méghozzá ezt:

“NYTimes 09/Apr/2020 With $2.3T Injection, Fed’s Plan Far Exceeds 2008 Rescue.”

A New York Times április 9-én megjelent cikkének címéről van szó, ebből megtudhattuk, hogy a járvány miatt kirobbanó gazdasági válság enyhítésére nyomtatott pénztömeg messze meghaladja a 2008-as válságra adott válaszként nyomtatott mennyiséget.

Miközben a (hiper)infláció veszélye lebeg a fejünk felett a fentiek miatt, addig a felezés következtében napi 1800-ról napi 900-ra esett a piacra, vagyis a bányászokhoz kerülő bitcoin mennyisége, ezzel a pillanatnyi árral számolva napi 15 millió dollárról 8-ra esik a bevételük.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img