Bitcoin vásárlásáról nyilatkozott a milliárdos üzletember

spot_img

Néhány nappal ezelőtt Paul Tudor Jones személyében kaphattuk meg a felezés előtti sell the news eseményünket. Az ismert üzletember pénteken jelentette be, hogy pár százalék erejéig, a saját 20 milliárd dolláros befektetési alapjában is helyett szorított a BTC-nek.

A kereskedők és befektetők körében legendának számító Jones-t ma reggel a CNBC is elkapta egy interjúra.

Miután megkérdezték, hogy a korábbi bitcoin szkeptikus álláspontját miért változtatta meg, Jones elmondta, hogy a koronavírusra adott kormányzati válaszok és a korlátlan pénznyomtatások belengetése miatt átgondolta, hogy a portfóliója megfelelően védett-e az infláció ellen.

A bitcoin 11 éves, ezért szerinte még sokan kételkednek a jövőjében, de minden egyes nappal amit túlél, egy kicsivel nő a belé vetett bizalom. Feltette a kérdést, hogy miért tartana bárki jelentősebb mennyiségben készpénzt, ha országának központi bankja azt a célt tűzi ki maga elé, hogy évente 2%-kal rontsa annak az értékét? A bitcoin egy remek spekuláció ez ellen, ezért döntött úgy, hogy vagyonának közel 2%-át BTC-be fekteti.

Arannyal is rendelkezik és bízik annak jövőjében, de úgy véli, hogy a gazdaság digitalizációja a bitcoinnak kedvezhet. A becslések szerint 50-70 millió ember rendelkezhet bitcoinnal és aki most vásárol, az arra fogad, hogy ez a szám egyszer majd 100-200 millió, vagy még több lesz. Hogy ez valóban meg fog-e történni, azt  ő sem tudja, de látva hogy merre halad a világ, a jelek szerinte azt vetíthetik előre, hogy egyre több ember tud és akar majd hozzáférni a BTC-hez.

Konzervatív befektetőként a korábban említettnél többet nem tervez bitcoinba fektetni, amíg az ki nem állta az idő próbáját.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img