Trump “szennyesét” teregetik ki hackerek, ha nem kapnak több tízmillió dollárnyi kriptopénzt

spot_img

A Cointelegraph beszámolója szerint nemrég hackerek bejutottak egy ügyvédi iroda gépeibe, hozzáfértek számos híresség, többek között Lady Gaga, Elton John, Madonna, és továbbiak érzékeny adataihoz, hogy pontosan miről van szó, az egyelőre nem teljesen világos.

Az viszont egészen biztos, hogy most 42 millió dollárnyi “váltságdíjat” követelnek, természetesen kriptopénzben, amennyiben ezt nem kapják meg, úgy nyilvánosságra hozzák a Donald Trump viselt dolgait bemutató anyagokat is. Az sem derült ki, hogy pontosan miről van szó a korábbi celeb, jelenlegi USA elnök kapcsán.

Állítólag 756 GB adatról van szó, ezek titoktartási szerződések, telefonszámok, email címek, egyebek, a Grubman Shire Meiseles & Sacks névre keresztelt ügyvédi iroda ezidáig nem fizetett a zsarolóknak. Annak érdekében, hogy igazolják az eltulajdonított anyagok hitelességét, nemrég Lady Gaga ügyei kapcsán nyilvánosságra hoztak 2 GB-nyi jogi iratot.

Trump kapcsán az elmaradó kifizetés után hozzátették azt is, hogy választások vannak, ha “elnök szeretne maradni”, akkor jobban teszik -mármint az ügyvédi iroda-, ha fizetnek. A Cointelegraph szerzője szerint azonban kérdéses, hogy Trump valaha ügyfele lett volna ennek az ügyvédi irodának.

A kifizetést monero-ban, vagy magasabb díj esetén bitcoinban kérik, előbbi a magas fokú anonimitás miatt érthető, utóbbi azonban furcsa választás egy hackertől, hiszen ma már köztudomású, hogy a bitcoin -viszonylag- könnyen visszakövethető fizetési megoldás, olyasmi, ami könnyen visszasülhet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img