Új tőzsdei rangsor a CoinMarketCap-en. Kitalálod ki vezeti?

spot_img

A kriptopénz tőzsdéket listázó oldalán, a CoinMarketCap egy új rangsorolást vezetett be. Megjelent a Web Traffic Factor oszlop, ahol minden tőzsde kapott egy pontszámot – a lista tetején a legnagyobb pontszámmal.

A Web Traffic Factor az online látogatók, és az ő aktivitásuk alapján rangsorolja a kriptotőzsdéket.

Az új kritériumrendszer a régi volumen-alapú sorrendet igyekszik felváltani. Azzal az volt a probléma, hogy csak a tőzsdék saját bevallására tudott támaszkodni azzal kapcsolatban, hogy mekkora volumennel kereskednek ott. Így rengeteg olyan tőzsde szerepelt rendszeresen előkelő helyen, ahol nyilvánvalóan nem fordulhatott meg annyi pénz, amennyit bevallottak.

Ahelyett, hogy a tőzsdék bevallására hagyatkozna, a Web Traffic Factor egy pontozási rendszert vezetett be, ami különböző webes forgalom elemző szoftverek (mint a SimilarWeb, Ahrefs vagy Alexa) kombinált adataira támaszkodik.

A pontrendszerben az első helyezettnek mindig 1000 pontja lesz, a többi tőzsde ehhez viszonyítva kapja majd a helyezéseit. A rangsor egy hónapban egyszer frissül majd az előző hónap adataival.

De lássuk, hogy pontosan mi is áll a számok mögött, mitől kerülhet a lista tetejére vagy aljára egy-egy tőzsde. A pontokat a következő, súlyozott tényezők alapján osztják ki (zárójelben a súlyozás mértéke).

  • Hányszor tekintették meg az oldalt az adott időszakban (20%)
  • Hány egyedi látogatója volt az oldalnak (15%)
  • Hányan távoztak kattintás nélkül, vagyis bounce rate (10%)
  • Mennyi időt töltöttek el az oldalon (5%)
  • Hol áll az Alexa listájában a többi oldalhoz képest (25%)
  • A leggyakrabban keresett kulcsszavak alapján hol áll az oldal a keresőmotorok helyezésében (25%)

A rangsor már most éles és megtekinthető a CoinMarketCap weboldalán. A listát a Binance vezeti, második a Coinbase Pro (972 pont), majd őket követi a BitMEX (960 pont)m a Kraken (856 pont) és az Indodax (838 pont).

Érdemes megemlíteni, hogy a múlt hónapban a Binance felvásárolta a CoinMarketCap-et. Sokak szerint pont ezért nem véletlen, hogy az új fejlesztéssel az első helyre került az összes tőzsde között és a rangsorolás képletét is úgy alakíthatta ki, hogy felé lejtsen a pálya.

Tény, hogy a Binance mostanra robosztus ökoszisztémát épített ki és mindenki aki kicsit is foglalkozik kriptóval, annak van legalább egy számlája a tőzsdén. A számok is őket igazolják: ha megnézzük a SimilarWeb látogatói adatait, a rangsor hitelesnek tűnik. Áprilisban 23 millió látogatója volt a Binance-nek, a Coinbase Pro-nak 21,7 és a BitMEX már lemaradva, csak 8 milliót tudott felmutatni.

Ha rendszeresen kereskedsz a Binance-en, tudunk egy jó módot arra, hogy olcsóbb legyen a kereskedésed. Minden kifizetett jutalékod után 20%-ot visszakapsz, ha a mi linkünkkel regisztrálsz. Részletek ebben a cikkben. Kripto Akadémiával a Futures tőzsde is 10%-al olcsóbb, olvasd el, hogy mit kell csinálnod a kedvezmény érvényesítéséhez.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img