Eddig kellett várni, hogy beessen a hashrate: -30%

spot_img

A hét elején történt felezéskor még bizakodó volt a piac. A hashrate csak 6-7%-ot esett és úgy tűnt, hogy a bányászok bizakodóak, nem álltak le tömegesen a bányagépek és ők is áremelkedésre számítanak.

Aztán a következő napokban emelkedett az esés mértéke és ma reggelre már 30%-al kevesebb hashrate-el bányásztak mint a felezést megelőző napokban.

A beesés már azt jelezheti, hogy a kisebb, régi gépekkel vagy magas költségekkel bányászók kiszálltak a bányászásból addig, amíg a nehézség nem csökken a számukra elfogadható szintre. A kibányászásra kerülő bitcoinok pedig azokhoz fognak kerülni, akik túlélik a felezés hatását, vagyis a nagyobb bányászokhoz. Egyes szakértők szerint a kisebb bányászok ill. azok akik nagyrészt nullszaldósok, tették ki a hashrate 30 százalékát, az ő pozíciójuk most kérdéses. Egy kriptós alapkezelő feje azt mondta, hogy egy bitcoin kibányászásának globális átlagára 14 000 dollár lett (4 dollárcent per kW/h-val számolva).

Hogy az esés meddig mehet, azt nehéz megbecsülni. Ezért érdemesebb figyelni az átlagolt grafikonokat, pl. a hét napos átlagos hash-t. Az esés érezhető itt is, de látható, hogy még április középső hetén kevesebb hashpowerrel bányásztak a gépek.

7 napos átlagos hashrate

Tudtad, hogy már a hashrate-re is lehet spekulálni az FTX tőzsdén?

Nemrég a Bitcoin Cash és a Bitcoin Satoshi’s Vision is átesett egy-egy felezésen. Mindkét hálózaton eléggé bezuhant a hashrate, az előbbin 80%-al, az utóbbin 60%-al, mindössze 24 órával az esemény után.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img