4%-os kamatot kínál a bitcoinra egy német bank

spot_img

Legyen szó akár a legnagyobb tőzsdék staking szolgáltatásairól, akár a különböző DeFi platformok ajánlatairól, ma már számos lehetőség adott arra, hogy passzív jövedelemre lehessen szert tenni a kriptopénzek letétbe helyezésével. Azoknak, akik már korábban is érdeklődtek az ilyen lehetőségek iránt, de nem bíztak a különböző kriptós szolgáltatókban, most egy német pénzintézet kínálhat alternatívát.

A Bitwala egy berlini székhelyű, német banki licensszel működő online pénzintézet, amit 2018-ban hoztak létre. A fiat pénzek mellett a bitcoint és ethereumot is támogató bank korábban egy 100 000 euróig biztosított bankszámlával, viszonylag olcsó, 1%-os jutalék melletti fiat-kripto váltási lehetőséggel, és egy kriptókat is kezelő bankkártyával várta ügyfeleit, néhány napja azonban bejelentették legújabb szolgáltatásuk, a kamatozó bitcoin számlák elindulását.

A Bitwala ügyfelei a jövőben egy DeFi platformmal (Celsius Network) kötött megállapodás keretében helyezhetik letétbe bitcoinjaikat, amiért a bank éves szinten jelenleg 4% körüli megtérülést biztosít, de ez az aktuális piaci helyzettől függően változhat. Ajánlatuk nagyjából a fele annak a kamatnak, mint amit egy decentralizált platformon közvetlenül is elérhetnének a befektetők. A hozam időarányos részleteit hétfőnként és bitcoinban írják jóvá felhasználók számláján, akiknek minimum 10 eurónyi BTC-t kell letétbe helyezniük, hogy részt vehessenek a programban.

A Bitwala szolgáltatásait 32 európai országból, köztük Magyarországról is igénybe lehet venni, ennek azonban feltétele egy teljes körű ügyfélazonosítási folyamatban való részvétel, aminek keretében egy videó hívással is ellenőrzik az új ügyfelek személyazonosságát.

A német parlament már megszavazta: 2020-tól a német bankokban is elérhetőek lehetnek a kriptopénzek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img