A Bitcoin a kriptopénzek kapudrogja

spot_img

A „kapudrog elmélet” szerint a kannabisz használata „keményebb drogok”, mint a heroin vagy kokain használatához vezet.  –drogriporter.hu

A Coinbase tett közzé egy érdekes blogposztot, amiben saját felhasználóinak szokásait elemzi. Ebből derült ki az is, hogy aki először Bitcoint vásárolt a váltón, az nagyobb eséllyel fektetett később altcoinokba is.

„Ennek több oka is lehet, de a legnagyobb része valószínűleg pszichológiai. A vásárlók megveszik a bitcoinokat, majd úgy érzik jó helyen van a pénzük és kipróbálják az altcoinokat is.” – írta a Coinbase.

A Bitcoin még mindig a Coinbase (és más váltók) legnépszerűbb terméke. A bikapiacok idején viszont az emberek szeretnek belevágni egy-egy altcoin vásárlásba. Ez pl. a 2017-es nagy bull run idején jól látszódott. Medvepiackor pedig a Bitcoin visszatér a domináns pozícióba. Ezt szemlélteti az alábbi tőkekapitalizációs, ill. a Coinbase-en belül dominanciát mérő grafikon.

A Coinbase azt is megmérte, hogy az altcoin vásárlások mindig volatilis időszakokban indulnak meg. Ez a trend is 2017-ben indult, de a grafikonon 2019 végén jól látható, amikor a Tezos, a Chainlink, a BAT, a ZRX és a Stellar indult meg, majd 2020 elején is, ahol az ETH, az XTZ és a LINK vásárlások ugrottak meg.

Azok közül, akik a Coinbase-en vásárolnak, 60%-uk kezd bitcoin-nal. Közülük 24% marad bitcoinban és 36% vásárol más altcoint is.

Markietinges kifejezéssel élve a Bitcoin jelenti a tölcsér tetejét, vagyis azt az első állomást, ahol az érdeklődők első aktivitásukat végzik (esetünkben vásárolnak egy kriptopénzből.) A blogbejegyzés így fejezi be:

„A Bitcoin a király és a közeljövőben az is marad. Emellett pedig utat tört annak, hogy a többiek is virágozzanak.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img