A Samsung gyárilag telepíti a Theta alkalmazását a telefonjaira

spot_img

A Samsung gyárilag telepíti a THETA.tv-t a Galaxy S20 Egyesült Államokban értékesített telefonjaira és egy frissítéssel elérhetővé fogja tenni az S10, S9, Note 10 és Note 9 felhasználók számára is. Ez összesen mintegy 75 millió készüléket jelenthet.

A Theta célja egy decentralizált videó streamelést lehetővé tevő hálózat kialakítása. A startup szerint a videós anyagok továbbítása jelenleg csak a világ fejlettebb részein megoldott és az adattároló központok kialakítása is elsősorban ezeknek a régióknak a kiszolgálását célozza, miközben erre máshol is szükség lenne. A jövő technológiáira épülő tartalmak (4k, 8k, virtuális valóság) elterjedése tovább súlyosbíthatja ezt a problémát, amire a megoldást szerintük egy Mesh hálózat létrehozása jelenthetné.

A Mesh nem csak a sávszélesség növelésével ér el a nagyobb lefedettséget, hanem sok egymáshoz közeli hálózati pont (node) létrehozásával. Az ehhez csatlakozók mindig a legközelebbi pontról próbálják meg beszerezni a tartalmakat, nem pedig egy véletlenszerűen kiválasztott, a világ túlsó felén található szerverről. A becsléseik szerint így akár 80%-kal is csökkenthetőek lennének a streaming szolgáltatások költségei.

A Samsung már régóta figyelemmel kísérte a Theta növekedését. A Samsung Next program keretében támogatták a fejlesztést és több esport rendezvényen és VR projektben is tesztelték a startup megoldásait. A tegnapi bejelentés szerint együttműködésük most egy következő szintre lépett.

A THETA.tv streamjei bekerültek a több csúcskategóriás telefonon is elérhető Samsung Daily programcsomag kínálatába, aminek tartalomszolgáltatói között olyan nevek találhatóak, mint például a Youtube és a Netflix.

A Samsung Daily működését nagyjából úgy kell elképzelni, mint egy videós Instagramot, ami a felhasználók preferenciái alapján válogatja össze a friss tartalmakat. Ezek lehetnek például új sorozat epizódok, vagy akár különböző konferenciákról, sport eseményekről közvetített anyagok. A THETA.tv újdonsága, hogy a nézőit tokenekkel is jutalmazza, ha sávszélességükkel segítik a Mesh hálózat működését és a tartalmak más felhasználók felé való továbbítását.

“Úgy hisszük, hogy ennek a kereskedelmi terméknek a bevezetése fontos mérföldköve lesz a Theta nemzetközi elterjedésének” – nyilatkozta a fejlesztőcsapat vezetője.

A Theta árfolyama az esti bejelentést követően több, mint 20%-kal emelkedett, ám a Samsung nevét figyelembe véve nem kizárt, hogy némi konszolidáció után tovább folytatja majd a menetelést. Ezzel kapcsolatban kövessétek Discord csatornánkat, aminek tagjai és kereskedői figyelemmel kísérik az események alakulását.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img