Te akarnád tudni, hogy kicsoda Satoshi?

spot_img

Ahogy arról mi is beszámoltunk, megmozdult egy szép nagy BTC összeg, ami (nagyon) korai bányászatból származik, a piac persze egyből arra gondolt, hogy Satoshi előkerült, netán feltámadt, netán kiszabadult, netán visszaérkezett a bolygójáról, és egyből el akarja adni a coinjait, jól.

Miközben ezt a témát jártuk körbe, belebotlottunk egy random kripto érdeklődő tweetjébe, amiben nemes egyszerűséggel csak ennyit írt:

“Nem akarom tudni, hogy ki Satoshi.”

Érdekes kijelentés, egyben megszületett belőle a jelen cikk témája, ma azzal foglalkozunk, hogy vajon akarjuk-e tudni, hogy ki lehet Satoshi Nakamoto valójában. Pontosabban azt, legalábbis azt is, hogy fontos-e tudnunk egyáltalán, hogy kicsoda Satoshi. Az első kérdés az, hogy változtathat-e bármit is a Bitcoin, és a kriptopénzek életében az, ha kiderül, hogy ki állt a háttérben, erre az első válasz bizonyára egy határozott nem.

De ha jobban belegondolunk, hogy miként működik ez -és az összes többi piac-, akkor lehet, hogy a lehető legideálisabb szituáció az, hogy nem tudjuk kicsoda Satoshi, és a lehető legjobb a piacnak, ha ez így is marad. Ha amerikai volt, akkor a kisbefektetők tömege világszerte rásüti a kriptopénzekre, nem csak a bitcoinra, hogy “ahogy az internet is”, ez is az amerikaiaké, és ezért nem.

Ha kiderül, hogy ázsiai volt, akkor a kisbefektetők tömege rásüti, hogy egy újabb dolog Kínából, amivel az új szuperhatalommá akarnak válni, ezért nem. Ha netán belga születésű volt, akkor pedig nyilvánvaló, hogy az Europol, és a gyenegélkedő EU a pénz feletti kontrollon keresztül akarja erősíteni pozícióját.

De mi van, ha kiderül, hogy Satoshi nő volt? Akkor tuti, hogy a globális elit, a “bal”, a suttógó “left” eszköze arra, hogy a nők felemelésébe, vagyis a feminizmusba csomagolt hatalmi játszmán keresztül helyezkedjenek a globális sakktáblán, méghozzá a pénzünk irányításával.

Ha Satoshi már meghalt, akkor kétségtelen, hogy megölték, ha pedig még él, akkor egyértelmű, hogy meneküléssel tölti az életét. Ha fagyit árul Siófokon, akkor az csak egy álca, ha pedig bankár Londonban, akkor végre kiderült, hogy ezt az egészet a pénzügyi hatalmasságok csinálták, az oszd meg és uralkodj évezredes stratégia jegyében.

Ha Satoshi tisztes családapaként él valahol Norvégiában, akkor minden bizonnyal előkerülne egy régi fotó, amin részegen valami nagyon nagy hülyeséget csinál. Satoshi egy gondolat, ha úgy tetszik egy legenda, és mint minden legenda, ez is addig marad hiteles, amíg ki nem derül a nyers valóság. Nem számít ki volt Satoshi, sőt, mindannyian jobban járunk, ha sosem fedjük fel a kilétét, ezzel minden bizonnyal ő maga is egyetértene.

Satoshi nem önmagát védte tőlünk az anonimitással, hanem önmagunkat önmagunktól.

Ha másképp látod mondd el egy komment formájában, azt pedig mindenképp áruld el, hogy te szeretnéd-e tudni, hogy kicsoda valójában Satoshi!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img