Megingott a bitcoin Satoshi visszatérésének hírére

Megosztom

A kora esti órákban $9800-ról $9300-ig esett a bitcoin árfolyama, miután valaki 11 éve mozdulatlan bitcoinokat mozgatott két wallet cím között. Az öt héttel a bitcoin indulása után kibányászott BTC-ről az első percekben még az a hír terjedt el, hogy az Satoshi tárcájából származhat, erre azonban kicsi az esély.

Az elmúlt években több elemzés is készült a korai bitcoin bányászok aktivitásáról. Mivel az első hónapokban csak egyetlen nagyobb bányász, maga Satoshi volt aktív a hálózaton, tevékenysége könnyen visszakövethető. Aki szeretne erről egy részletesebb elemzést is olvasni, az klikkeljen erre a linkre, de röviden és tömören: a grafikusan ábrázolt adatbázisban a nagy kék vonalak jelzik a Satoshi által kibányászott blokkokat, míg a többi kicsi zöld pötty más korai felhasználók ténykedéseit jelképezik.

Ezek közé tartozik a 3654-es blokk is, aminek 50 BTC-s blokkjutalmából ma valaki 40-et egy másik tárca címre utalt át, a maradék 10 BTC-t pedig 15 másik wallet között osztotta szét. De nem ez az első eset, hogy ebből a korszakból származó tranzakciókat láthattunk. Ha néhány blokkal odébb tekintünk, akkor láthatjuk, hogy például a 3649. és 3651. blokkok jutalmait már több évvel ezelőtt kiutalták maguknak tulajdonosaik.

A bitcoin árfolyama egyébként azért eshetett vissza a tranzakciót követően, mert a kereskedést végző algoritmusok ma már nem csak az árfolyamokat elemzik, hanem a hír- és közösségi oldalakat is folyamatosan scannelik bizonyos kulcsszavak után kutatva, amelyek hatással lehetnek az árak alakulására. Satoshi esetleges visszatérése és az általa kibányászott ~ 1 000 000 BTC esetleges piacra döntése mindenképpen ezek közé tartozna, így az angol oldalakon felbukkanó “Satoshi wallet transaction” kifejezések megugrása hatással lehetett a működésükre.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel