A Trezor és a Ledger is cáfolja, hogy feltörték volna webáruházaikat

spot_img

Az Under The Breach kiberbiztonsággal foglalkozó cég a hétvége során számolt be arról, hogy valaki több kriptós cég ügyfeleinek adatait árusítja a dark weben. A képernyőmentések alapján az eladó tucatnyi kriptós oldalt, köztük a Trezor, a Ledger és a Keepkey walletek webshopjait is feltörhette.

A tárcák vásárlói közül állítólag azokat érintette az eset, akik egy népszerű webáruház platformon, a Shopify-on keresztül fizettek a termékekért, ami a vásárlók nevét, címét, telefonszámát és email címét is rögzíti.

Az esetre gyorsan reagáltak az érintett gyártók. A Trezor közleménye szerint a weboldaluk nem használja a Shopify rendszerét, ezért azt nem is törhette fel senki, de ettől függetlenül komolyan veszik a fenyegetést és vizsgálják az esetet. Hozzátették, hogy eddig is rendszeresen törölték rendszerükből a régi ügyfeleik adatait, hogy ezzel is csökkenthessék az ilyen jellegű támadásokból adódó veszélyeket.

A Ledgernél összevetették a hacker által közzétett adatbázis mintákat a saját vásárlóik adataival, de ezek között eddig nem találtak egyezést, emellett pedig kísérletet tettek a teljes csomag megvásárlására is, de úgy tűnik, hogy erre a valóságban nincs lehetőség.

A Bitcoin.com az üggyel kapcsolatban megkereste a Shopify-t is, akik szintén nem találtak arra utaló jelet, hogy rendszerüket bárki feltörhette volna, egyelőre tehát úgy tűnik, hogy egyetlen hardveres tárcatulajdonost sem fenyeget az adatszivárgás veszélye. Az eset azért kaphatott nagyobb nyilvánosságot, mert az adatbázisokat árusító személy korábban ténylegesen feltörte az Ethereum.org oldalát, a felhasználók adatait pedig ugyanilyen módon értékesítette.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img