Kínában már örökölhető a kripto

spot_img

Újabb apró, de fontos lépést tettünk a mainstream elterjedés, legalábbis elfogadottság felé, Kínában ugyanis már adott a legális módja annak, hogy továbbörökítsük utódainknak, vagy bárki másnak kriptopénzeinket. Május 28-án véget ért a tizenharmadik népi gyűlés, a párt ezek során az ország fontos ügyeit vitatja meg, ezzel párhuzamosan elfogadásra került egy új polgári törvénykönyv is, ennek része a kriptopénzekre vonatkozó öröklési jog.

A megfogalmazás szerint az “internetes tulajdon”, illetve a “virtuális valuta” is örökölhető immár, szakértők szerint ez kriptopénzeket (is) jelent. A hírek szerint 2021 január elsejétől él majd az új jog, fontos lépésről van szó, különösen Kínától. Hiszen az ázsiai ország az elmúlt évek során nem volt kifejezetten megengedő a kriptopénzekkel szemben, tiltások, jogi akadályok sora jellemezte az eddigi viszonyulást.

Kína és a kriptopénzek kapcsolatáról írott összes eddigi cikkünket itt láthatjátok, alább pedig egy korábbi interjúnk, ami a hazai adózás kérdéskörét járja körbe:

Adózás, szabályozás: interjú a Blockchain Magyarország elnökével

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img