60%-ot ment az ADA egy új fejlesztés bejelentése után

spot_img

Két élvonalbéli kriptopénz projekt, a Tezos és a Cardano fej-fej mellett versenyzett az utóbbi napokban az előkelő 10. helyezésért a piacon, mindeközben egy fontos fejlesztés bejelentésének hatására nagyot ment utóbbi, pontosabban maga a coin, az ADA. A staking modellről, pontosabban annak finomhangolásáról van szó, az eddigi, Byron névre keresztelt modell helyett immár egy új, Shelley néven ismert mechanizmus alapján folyik tovább a tranzakciók jóváhagyása.

A dolog lényege az, hogy a csomópontok a Cardano core team helyett egyre inkább az önkéntesek kezébe kerülnek, folyamatos átállásról van szó, ami a projekt decentralizált jellegét növeli, “50-100 szoros” növekedést várnak a decentralizáltságban más blokklánc projektekhez képest.

Lássuk be, ennek elég nagy jelentősége van egy kriptopénz projekt életében, mármint a decentralizációnak. Hozzáteszik azt is, hogy a legtöbb projekt esetében 5-10 bányász pool dominál, ehhez képest akarnak kevésbé centralizált modellt. A Shelley bővebb leírása itt tekinthető meg, úgy tűnik nagy irodalomrajongók dolgozhatnak a projektben, szinte minden fejlesztésük egy nagy -többnyire angol- íróról kapta a nevét.

Mary Shelley

Az előző konszenzus mechanizmust Byronnak hívták, a következőket pedig Goguennek, Bashonak és Voltairenek nevezik majd. A bejelentés hatására igazán szépet ment a projekt kriptopénze, az ADA, 0,055 USD-ről eljutottunk egészen 0,088-ig, a napi kereskedési volumen pedig négyszeresére növekedett.

Az új konszenzus mechanizmus végső tesztjei zajlanak most, 1200 csomópont üzemeltető részvételével, az alapítók elmondása szerint azért különösen nehéz az átállás, mert “menet közben kellett kereket cserélni”. Visszatérve a Tezos és a Cardano “viaskodására”, mindkét projekt nagyjából két milliárd dolláros tőkeértékkel rendelkezik, a Tezosról írott összes korábbi cikkünk itt látható, a Cardano kapcsán született írásaink pedig itt.

Mary Shelley angol romantikus író, leghíresebb alkotása a Frankenstein, mely egészen pontosan Frankenstein, avagy a modern Prométheusz címen jelent meg, az elmúlt közel száz év során számtalan feldolgozást kapott, köztük elsősorban filmes adaptációkat.

Ha szeretnél többet tudni a kriptopénzek világáról, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, ha pedig már kereskednél, akkor napi információkért mindenképp csatlakozz Discord csatornánkhoz!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img