Kiszúrta a Wasabi Walletet az Europol

spot_img

Az Europol figyelmébe került a Wasabi Wallet. A Wasabi tárca tranzakciókat és coinokat kever össze, hogy azok eredetét és nyomait elködösítse. Az Európai Rendőrségi Hivatal egy kétoldalas jelentése pont ezzel a tárcával foglalkozik.

Az Europol fókuszában természetesen a tárca illicit felhasználása áll. A Chainalysis adataira támaszkodva azt állítják, hogy a tárcában megfordult – összesen több, mint 50 millió dollárnyi Bitcoin, 30%-a dark netes piacokról származik.

Ez egy jelentős részesedés, hiszen a teljes kriptopénzes tranzakciók összesen 1%-a származik darknet piacokról.

A jelentés megjegyzi, hogy nem könnyű visszafejteni és „demixelni” a tranzakciókat. A Wasabi rengeteg kifelé menő tranzakcióba mixeli a beküldött bitcoinokat, majd ezután egyforma összegekkel utalja szét különböző címekre, így potenciálisan rengeteg fogadó félt érinthet, amit nehéz lekövetni. Az adhat reményt – jegyzi meg a jelentés, hogy ha a gyanúsított hibát követ el és egyetlen címre gyűjti a coinokat.

A mixer szolgáltatások használata egyre nő – jegyezte meg a theblock. Az év elején mixerekbe küldött bitcoinok 20%-a származott darknet forrásokból. 2019 év elején ez a szám még csak 1% volt.

Te használsz mixer szolgáltatásokat? Mennyire fontos számodra, hogy a coinjaid ne keveredjenek össze az illegális kereskedelemből származó coinokkal?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img