Megütöttük a tízezret, össze is omlott a Coinbase

spot_img

Aki emlékszik még -márpedig ki nem emlékezne- a 2017-es bull run-ra, az jól tudja, hogy az olyan nagy nevű szolgáltatók mint például a Binance jelentősen lelassultak, egyesek pedig össze is omlottak a pillanatok, legalábbis napok alatt megsokszorozódó terhelés súlya alatt.

Azt hihetnénk, hogy az iparnak untig elég volt az elmúlt három év arra, hogy felkészítse infrastruktúráját egy újabb rohamra, a helyzet azonban az, hogy ez -a Coinbase-nél legalábbis- még nem történt meg. Június elsején történt ugyanis, hogy ismét megütöttük a tízezer dolláros bitcoin árat, a megnövekedett érdeklődés hatására a Coinbase, a Coinbase PRO, illetve a mobil alkalmazásuk összeomlott.

Ötszörös látogatottság lépett fel négy perc erejéig.

Az úgynevezett request error rate, vagyis a “ki nem szolgált” lekérések aránya 50%-ra ugrott, sokaknak okozva csalódást. A jövőt illetően a Coinbase blog azt írja, hogy “dolgoznak azon”, hogy a jövőben ez ne fordulhasson elő. Felmerül a “miért” kérdése. A helyzet az, hogy felkészülni a hirtelen jelentős látogatottság növekedésre nem könnyű. Persze nem is lehetetlen.

Nem feledkezhetünk meg azonban arról, hogy csillagászati összegeket mozgató szolgáltatásokról van szó, bőven adott a tőke arra, hogy megfizessék azt a az infrastruktúrát, ami az ilyen és ehhez hasonló helyzetek elkerüléséhez kell. Fontos kérdés az is, hogy mi lesz, ha újabb rekordárakat érünk el, netán ismét megütjük a húszezer dollárt, majd “repülünk” tovább, például egészen harmincezerig.

Jelen cikknek nem az a célja, hogy az olyan szolgáltatások ellen hangolja az olvasót, mint például a Coinbase. Erről szó sincs. Viszont tudatosan kell készülnie mindenkinek az ilyen eshetőségekre, jobb híján alternatív “útvonalak” kialakításával. Legyen regisztrációnk több kriptopénztőzsdére, váltóra is, tervezzük meg az alternatív megoldásokat arra az esetre, ha hirtelen eladni szeretnénk azért, hogy realizáljuk nyereségeinket.

Fontos, hogy ezeket az alternatív megoldásokat gyakoroljuk is, legyen mindig a kezünk ügyében, pontosabban a fejünkben a belépés minden szükséges eszköze, jelszavak, egyebek. Ha többet szeretnél tudni a kriptopénzek világáról, iratkozz fel a KriptoSuli leckesorozatunkra, ha pedig már kereskednél, akkor csatlakozz napi tippekért Discord csatornánkhoz!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img