Zbellion: Bitcoin lázadást szimuláltak a Pentagon hadgyakorlatán

spot_img

Egy amerikai magazin jutott hozzá azokhoz az iratokhoz, amik egy két évvel ezelőtti hadgyakorlat leírását tartalmazták. A jövő tábornokait és admirálisait képző Pentagon program keretében azt szimulálták, hogy a világ más régióiban zajló folyamatok hogyan gyűrűzhetnének tovább az Egyesült Államokba.

A több, mint 200 oldalas forgatókönyv szerint, a 2020-as évek közepére több nemzetközi terrorszervezet is megerősödik, Afrika egyre inkább az iszlamista terroristák befolyása alá kerül és világszerte egyre többen kezdenek el szimpatizálni a kapitalizmus eltörléséért küzdő szervezetekkel.

A hadijáték során ezek az események különösen az 1996 után született nemzedék, vagyis a Z generáció tagjaira lettek volna nagy hatással, akik a szeptember 11-i terrortámadásokat után, egy állandó félelemmel átitatott korszakban nőttek fel. A korosztály, ami gyerekként és fiatal felnőttként is átélhetett egy gazdasági válságot, a diákhitel program teljes összeomlása után eladósodva és kilátások nélkül életet élve próbált meg boldogulni, miközben úgy érezte, hogy az “amerikai álom” csak egy hatalmas átverés, amit a korrupt rendszer próbált meg elhitetni velük.

Az általa birtokolt magas szintű technológia tudás ellenére, a GenZ úgy érezte, hogy képtelen tenni a saját jövőjéért és nem tudott kiteljesedni bennük a belső motivációjukból fakadó, világmegváltó szellemiség sem, A hasonlóképpen gondolkozók közül egyre többen kezdtek el kisebb közösségeket formálni, amelyek hosszú idő után már nem csak online interakciókra korlátozódtak, hanem személyes találkozók formájában valósultak meg.

2025-re egyre gyakoribbá válnak az elégedetlen zoomerek által szervezett tiltakozó megmozdulások. Az amerikai nagyvásorok parkjait és utcáit ellepik a társadalmi igazságtalanságok ellen tüntető tömegek, ám kormányzati válaszok hiányában egyre több résztvevő radikalizálódik.

Egy magát Zlázadóknak nevező csoport (Zbellion) a technikai tudását kihasználva kiber hadjáratot indít a korrupció ellen és tömegével rántja le a leplet a vezető rétegek által elkövetett visszaélésekről. A csoport tagjai hamarosan képessé válnak arra is, hogy a legnagyobb vállalatok és pénzintézetek szervereire is betörjenek és kifinomult módszerekkel megkezdjék az ezek bankszámláin található pénzek lassú elszívását, amit bitcoinra váltva, egyfajta modern Robin Hoodként újraelosztanak a társadalom szegényebb rétegei között. Az amerikai gyökerekkel rendelkező Zlázadás mozgalom nem sokkal később a világ minden pontján felüti a fejét.

A 2018-as Pentagon hadgyakorlat célja az volt, hogy “résztvevői tapasztalatokat szerezhessenek a kiber anarchista csoportok elleni védekezés módjairól”, a felvázolt forgatókönyvnek azonban némi aktualitást ad a jelenleg is több millió amerikai állampolgár részvételével zajló tüntetéssorozat.

Ha forintért szeretnél bitcoint vásárolni, látogass el a Coimixed magyar nyelvű oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img