Piaci kilátások: BTC és ETH

spot_img

BTC

Hosszú idő után újra egy nagyobb mozgást írt le tegnap a Bitcoin árfolyama – de sajnos lefelé. 9900 dollárról egészen 9000-ig esett, azután visszapattant egészen 9500-ig, ahol jelenleg is kereskedik.

Az amerikai részvénypiacokkal egyidőben történt a Bitcoin beesése is. A legnagyobb indexek közül az S&P 500 4,5-öt, a DJIA 5,5-öt, a Nasdaq 100 pedig 3,3 százalékot veszített az árából tegnap. A Bitcoin beesése is 5-6% körülre tehető, vagyis újra együtt mozogtunk a hagyományos piacokkal.

Az esés ellenére nincs különösebb ok a panaszra. A 9300 dollár alatti ellenállás kitartott és a hosszú- és középtávú struktúrák sem változtak. A bikapiac még tart és így a 10 000 dolláros pszichológiai határt is újra támadhatja az árfolyam a közeljövőben.

Ha az eladók kerekednének felül a piacon, a következő támasz szintek 8650, 8100 és 7700 dollárnál állnak.

Pozitív hír, hogy a Grayscale alapkezelő által kommunikált számok igencsak meggyőzőek. A főleg kriptopénzes befektetésekkel foglalkozó társaság tegnap publikálta, hogy pontosan miből és mennyit menedzsel. A kezelt eszközeik összeértéke 4 milliárd dollár, amiből 3,5 milliárd dollár csak Bitcoin-ban áll.

ETH

Az ethereum árfolyamát is érintette az az 5-6%-os beesés, amit a bitcoin-nál tárgyaltunk ki.  Megtört az emelkedés, így akárcsak a Bitcoin-nál, itt is ellenáll a nyomásnak egy erős diagonális trendvonal.

Az ethereum esetében ráadásul egy érdekes elemzés adatai is kétségekkel terhelték a piacot. A Glassnode piaci elemző társaság szerint pár nappal ezelőtt újra elérte az ETH azt a szintet, amikor a készletet birtoklók 80%-a profitban van.

A múltban ezeket a pillanatokat mindig egy erős zuhanás követte. Legutóbb akkor volt a birtokosok 80%-a profitban, amikor 700$-on állt az ETH. Ezt követte egy esés úgy 200$-ig.

A Glassnode egész pontosan azt méri, hogy abban az időpillanatban, amikor utoljára mozgattak egy ETH-t, annak mennyi volt az ára. A grafikon pedig azt mutatja, hogy a múltban a teljes készlet hány százaléka volt ezzel a méréssel nyereséges. A mérés persze nem teljesen pontos, de nagyjából jó támpontot adhat.

Egy éven belül ez a harmadik eset (sárgával karikázva), amikor 80% felett jár a profitban lévők aránya. Ezen a grafikonon is jól látható, hogy az első két alkalom után egy esés következett az árfolyamban (vagyis a nyerő tárcák százalékában is).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img