JPMorgan: a bitcoin érik

spot_img

Két napja a Bloomberg dolgozta fel azt a beszámolót, ami a világszerte ismert, és szinte globális jelenléttel rendelkező JPMorgan-től származik, ebből kiderül, hogy a befektetési bank elismerően tekint a bitcoin 2020-as teljesítményére. Egészen pontosan a koronavírus-járvány okozta tőzsdei-gazdasági összeomlás, krízis utáni “feltámadás”, ha úgy tetszik “visszakapaszkodás” az, ami véleményük szerint a bitcoin, mint eszköz fejlődésére utal.

Azt is kiemelik, hogy “tetszetős”, ahogy más, világszerte ismert, és meghatározó eszközökkel szinte együtt mozog a bitcoin, legalábbis a 2020-as események erre engednek következtetni. Arról is szólnak továbbá, hogy míg szinte minden eszköz jelentős veszteségeket szenvedett, addig a BTC “viszonylag sértetlenül” vészelte át a márciusi nehézségeket.

Joshua Younger, a tanulmány társszerzője úgy fogalmazott, hogy a bitcoin, mint “eszközosztály” bizonyította “hosszúéletűségét” az idei teljesítményével, természetesen ismét a rendkívüli gazdasági események függvényében született a megállapítás.

Azt nem tudtuk meg, hogy miként kellett volna viselkednie a bitcoinnak ahhoz, hogy ne kapja meg ezeket az elismerő szavakat, azonban a mainstream, és meghatározó pénzügyi szervezetek eddigi viszonyulása alapján azt gondolhatjuk, hogy a bitcoin, és általában a kriptopénzek megsemmisülésére, legalábbis súlyos vérveszteségére számíthattak.

Nem teljes egészében elismerő azonban az anyag hangvétele, azt is megtudhattuk, hogy a bitcoin még mindig erősen spekulatív eszköz, nem alkalmas az értéktárolásra az elemzők véleménye szerint. Ráadásul a kifejezetten kockázatos eszközökkel korrelál leginkább a mozgása, bár ez a gondolat valószínűleg sem a kriptopénz “hívőknek”, sem a kriptopénz kritikusoknak nem okozott túl nagy meglepetést.

Kiderült még az is, hogy a “visszapattanás” a bitcoin esetében gyorsabb volt, mint általában, annak ellenére, vagyis amellett is, hogy a likviditás tekintetében az egyik legnagyobb veszteséget szenvedte a piacokon átívelő összehasonlításban. Kifejezetten “ellenálló”-nak jellemezték a kutatás készítői a kriptopénzt, ez komoly előrelépés ahhoz képest, hogy a cég vezére, Jamie Dimon pár éve még “csalásként” aposztrofálta Satoshi alkotását.

Úgy tűnik némiképp tudatos is, nem csupán “organikus” a JPMorgan közeledése a kriptopénzekhez, hiszen alig pár héttel ezelőtt két fontos kriptopénz-piaci szereplő, a Coinbase, és a Gemini is ügyfelükké avanzsált, erről mi is beszámoltunk:

Az Egyesült Államok legnagyobb bankja fogja kezelni a Coinbase és a Gemini számláit

Lassan, de annál nagyobb léptekkel “araszolunk” a mainstream elterjedtség, és főként az elismertség felé, a kriptopénzek belső logikájából adódó értéke kezd megmutatkozni a világ számára. Ha szeretnél többet tudni a területről, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, ha pedig már kereskednél, csatlakozz Discord csatornánkra, ahol napi tippekkel várnak szakértőink!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img