Érdemes-e most Tesla részvényekkel kereskedni?

spot_img

Ismét minden a Tesláról szólt, amikor a vállalat papírjai szerdán áttörték az 1000 dolláros lélektani határt. Az 1026 dolláros csúcs óta a részvények árfolyama még mindig 1000 dollár körül mozog, ezért sokan a további növekedésben bizakodnak.

A jó piaci hangulathoz hozzájárult, hogy a cégvezető Elon Musk bejelentette, fokozni szeretné a vállalat tehergépkocsi szegmensének (Tesla Semi) gyártási kapacitását, a kínai hatóságok pedig megadták az engedélyt a Tesla Model 3 típusok és a lithium-foszfát akkumulátorok helyben történő tömeges gyártására.

Ahogy az éghajlatváltozással kapcsolatos tudatosság növekszik, a befektetők is egyre jobban odafigyelnek az olyan zöldebb technológiákat fejlesztő vállalatokra, mint a Tesla, ami jelenleg uralja az elektromos autók piacát. Ezen fogyasztói csoport számára a Tesla jelképezi a tiszta energiára és a zéró károsanyag-kibocsátásra való törekvést.

Tesla Motors Inc. [NASDAQ] Spot  CFD  2019 januárja óta, SimpleFX WebTrader

A Tesla részvények (TSLA.US) a piac más szereplőihez hasonlóan megküzdöttek a koronavírus pánikkal, ám hat hónapos távon nézve így is 129%-os pluszban vannak. A 190 milliárd dolláros piaci részesedéssel rendelkező vállalatot már nem sok választja el attól, hogy letaszítsa trónjáról a világ legnagyobb autógyártóját, a 216 milliárdos Toyotát.

Ron Baron milliárdos, aki egyike volt a vállalat korai befektetőinek úgy véli, hogy a Tesla bevételei 10 éven belül elérhetik az 1000 milliárd dollárt. Más elemzők szerint az árfolyam középtávon akár 1500 dollárig is növekedhet, köszönhetően a Kínából érkező kedvező híreknek és a helyiek által támasztott óriási igényeknek. A Tesla sanghaji gigagyára évente 100 000 autót fog errre a piacra gyártani.

A Morgan Stanley és a Goldman Sachs ezzel szemben június 11-én leminősítették a céget. Szerintük a jelenlegi 1000 dollárt meghaladó árfolyamot olyan kockázatok ingathatják meg, mint például az USA és Kína közötti kereskedelmi háború, vagy a válság miatt várhatóan csökkenő fogyasztói vásárlóerő.

Ha szeretnéd kihasználni a Tesla részvényeiben rejlő lehetőségeket, próbáld ki a Tesla CFD-kel. Legyen szó akár azok további emelkedéséről, vagy eséséről, mindössze egy email címet kell magadnod ahhoz, hogy a SimpleFX webes, vagy mobilalkalmazásán keresztül csatlakozhass a piachoz.

A SimpleFX WebTrader felületének felső keresősávjában a TSLA.US szavakra rákeresve találhatod meg a részvényt, ezután pedig a New Order gombra kattintva használhatod a jutalékmentes kereskedés és az akár 500-szoros tőkeáttétel előnyeit. Kereskedj a Tesla CFD-vel, még ma!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img