A Plus Token scam kavarhat bele az EOS Voice indulásába

spot_img

Az EOS-t fejlesztő Block.One csapata szimbólikus módon július 4-én, a Függetlenség Napján tevezi elindítani decentralizált közösségi oldalát a Voice-t. Az app indulásától sokan remélhetik a token körüli élet felpezsdülését, legalábbis erre utal a kriptopénz grafikonja, aminek trendvonalai alapján éppen július elején számíthatunk egy következő heteket, hónapokat meghatározó elmozdulásra.

Míg az elmúlt két hónap során több ismert kriptopénz is képes volt kitörni abból a gödörből, amibe a márciusi összeomlás lökte őket, az EOS április eleje óta jobbára csak oldalazó mozgást végzett. A $2.4 – $2.8 dolláros sávból való felfelé való elmozdulást a közelgő katalizátor ellenére is megnehezítheti, hogy a kínai Plus Token scam szervezői nagy mennyiségű EOS-t készülhetnek a piacra dobni.

Az átverésről tavaly ősszel írtunk bemutató anyagot, amiből megtudhattátok, hogy a a piramisjáték mögött álló emberek mintegy 3 milliárd dollár értékű kriptopénzt, 200 000 BTC-t és 800 000 ETH-et értékesítettek a piacon, amivel jó pár hónapra elejét vették minden további növekedésnek.

Sajnos a szervezőknek más kriptopénzekből is sikerült tetemes mennyiséget kicsalniuk a hiszékeny áldozataikból, a zsákmány egy részét pedig hamarosan ismét a piacra boríthatják.

Egy blokklánc elemzéssel foglalkozó cég szerint egy Plus Tokenhez köthető wallet címről 65 millió dollár értékű EOS-t utaltak ki. Ez a tevékenység korábban mindig az adott kriptopénz eladásának előjele volt.

A Plus Token csapata eddig mindig ugyanazt a taktikát követte. A parkoltatott kriptopénzeket egy úgynevezett mixerbe utalták át, ami mások tranzakcióival összekeverve tette ha nem is láthatatlanná, de nehezen nyomonkövethetővé azok további útját a blokkláncon. Egy-egy ilyen mixelés a tokenek mennyiségétől függően akár hosszabb időt is igénybe vehetett, ám ezt követően már viszonylag szabadon rendelkezhettek velük a scammerek.

A mostani 65 millió dolláros kiutalás kicsivel több, mint a Binance egy hetes EOS forgalmának felel meg.  A legveszélyesebb szcenáriót ezeknek a $2.4-os sávhoz közeli értékesítése jelentené, a hosszú távú támaszként szolgáló szint elvesztése ugyanis könnyen ismét a márciusi mélypont közelébe taszíthatná a tokent.

Részben ezért, részben az éppen a napokban lejáró bitcoin határidős ügyletek jelentette esetleges veszélyek miatt, most különösen ajánlott lehet a belépőnknek megfelelő biztonsági stop-loss-ok alkalmazása.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img