Elkapkodták az FC Barcelona kriptopénzét

spot_img

Kriptovalutát bocsátott ki az FC Barcelona. A világhírű katalán csapat hétfőn 1.2 millió euró értékben értékesített 600 000 darab BAR tokent, amit alig két óra alatt kapkodtak el a szurkolók. A vásárra 106 különböző országból regisztrált a több, mint 4000 résztvevő. A BAR tokenek elsődleges célja, hogy a drukkereket még közvetlenebb élményekben részesítse.

“Nem számít, hogy a stadion mellett, vagy a világ túlsó felén élsz. Tudjuk, hogy ugyanolyan lánggal ég benned a szenvedély.”

A kriptopénz birtokosai a jövőben különböző előnyökhöz juthatnak, például részesei lehetnek a csapat életét befolyásoló döntéseknek. Ennek keretében részt vehetnek azon a szavazáson is, amin kiválasztásra kerül a Barcelona öltözője elé tervezett új falfestmény.

A tokenekkel számtalan más kiváltságra is szert tehetnek tulajdonosaik, például alkalmanként együtt ehetnek a csapat tagjaival, beléphetnek a VIP szektorba és személyre szóló videó üzeneteket is kaphatnak a kedvenceiktől. Mindemellett különleges relikviákra is szert tehetnek, a csak nekik szervezett online kvízek és játékok során.

A BAR tokenekkel az azok kibocsátását és működését technikailag felügyelő Chiliz oldalán néhány órán belül már kereskedni is lehet, így aki akar, akár spekulálhat is a jövőbeli árfolyamukra. A Chiliz az elmúlt hónapok során több ismert klubbal is megállapodást kötött és a Barcelona mellett már megtalálhatóak náluk az AS Roma, a PSG és a Juventus hivatalos tokenjei is. Ezeket jelenleg 3-8 dollár közötti árfolyamokon lehet megvásárolni, tehát ha szeretnék, a hétfőn 2 euróért beszerzett BAR tokenjeiket alighanem nyereséggel tudnák értékesíteni első tulajdonosaik.

A Chiliz a jövőben más sportágakra is szeretné kiterjeszteni a tokenizációs rendszerét. Nemrégiben például az UFC-vel kötöttek globális megállapodást, a jövőben pedig a legnépszerűbb Észak-Amerikai klubbokat is szeretnék bevonni a rendszerükbe. Ha szeretnél még több sporttal kapcsolatos hírt olvasni, nézz szét a Hathárom oldalán, vagy csetelj más rajongókkal az oldal tematikus Discord csatornáján.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img