Chainlink, Cosmos: állami partnerség is, meg nem is

spot_img

Tegnap délután érkezett a hír, hogy a kínai Blokklánc alapú Szolgáltató Központ (BSN) két ismert kriptopénz startuppal kötött partnerséget.

Ezek egyike a Cosmos (ATOM), ami a különböző technológiákon alapuló blokkláncok közötti kapcsolatok kiépítésében segítheti majd a BSN munkáját. Másik partnerük a Chainlink (LINK) lesz, aminek Oracle szolgáltatása a való világból érkező információkat segít majd az okos szerződések számára érthető adatokká alakítani.

A tegnap délután három órakor kiadott sajtóközlemény mind a két coin esetében egy szinte azonnali, 5%-os ugrást eredményezett.

Bár a BSN-t több híroldal is állami partnerként definiálta, a valóságban a helyzet ennél egy picivel árnyaltabb. A BSN egy magánkézben lévő vállalkozás, ami egy nagyobb együttműködési közösség (konzorcium) létrehozására törekszik és nemrégiben együttműködési megállapodást kötött több neves állami partnerrel is, például a China Mobile-al, az UnionPay-el és az Információs Minisztérium egyik szervezetével.

A BSN célja, hogy a jövőben egy egész Kínát behálózó blokklánc kapcsolatrendszert hozzon létre, hogy ezzel segítse az ország gazdaságának további fejlődését. Terveik szerint havonta 2-3 újabb blokklánc projektet fognak hozzáférhetővé tenni a szervezet tagjai számára, az ezzel kapcsolatos hírek szerint pedig az Ethereum, az EOS és a Polkadot is ott lehetnek majd a következő körökben érkezők között.

A hírek érkezésével a Chainlink egyébként megközelítette a korábbi csúcsának számító $4.97-os szintet, amit korábban éppen a márciusi összeomlást megelőző napokban ért el. A további növekedésben bizakodók reménye lehet, hogy a tőzsdei tárcák elemzése alapján, a befektetők egyre kevesebb LINK-et tárolnak az online váltókon, ami azt jelentheti, hogy hosszabb távon gondolkozva, privát tárcákba kiutalva őrzik őket és nem tervezik most azok értékesítését.

A tőzsdéken tárolt LINK tokenek száma

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img