Craig Wright autista

spot_img

Korábban már többször is cikkeztünk a hazugságaiba folyamatosan belebukó, de saját magát továbbra is a bitcoin feltalálójának nevező Craig Wright-ról, akiről most kiderült, hogy autista.

Az ál-Satoshi-t korábban egy volt üzlettársának a rokona perelte be, aki szerint Wright, a mostanra már elhunyt családtagjával együtt egymillió BTC-t bányászott ki, aminek a fele őket illetné meg.

Habár azóta már kiderült, hogy a Wright nagy valószínűséggel nem is rendelkezik a kérdéses bitcoinokkal, az ügy most egy újabb, váratlan fordulatot vett.

A család jogi képviselői nemrégiben panaszt nyújtottak be a bíróságon azért, mert Wrightról a tárgyalás során már többször is kiderült, hogy a valóságnak nem megfelelő állításokkal és hamis bizonyítékokkal próbált meg előnyt szerezni magának. Wright erre mindenkit meglepve kijelentette, hogy autista, ezért előfordulhatott, hogy alkalmanként nem tudta normálisan értelmezni a neki feltett kérdéseket, amit mások hamis tanúvallomásként is értelmezhettek.

Ezzel kapcsolatban kérvényezte is, hogy vegyék figyelembe egy okleveles pszichológus róla kiállított szakvéleményét, valamint ha kell, tanúként is hallgassák meg a doktort, hogy igazolhassa a betegségét. A bíró elfogadta a védekezést, amivel Wright megúszhatja a felelősségre vonást. A róla kiállított klinikai szakvéleményt  a bírósági jegyzőkönyv 13. oldalán lehet elolvasni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img