Saját tárcáival adtak mattot az ál-Satoshinak

spot_img

Az elmúlt 10 év során több elmélet is született arról, hogy ki lehetett a Bitcoin rejtélyes megalkotója. A legizgalmasabb verzió szerint egy kartellfőnök volt a legendás feltaláló, a legtöbbször azonban mégsem róla, hanem a hazugságaival már számtalanszor megbukott Craig Wrightról cikkeznek a kriptós híroldalak.

Az ál-Satoshi néhány nappal ezelőtt éppen a plagizált diplomájával bukott le, de úgy tűnik, hogy nem csak a szakdolgozatának anyagát, de még a saját magának vallott bitcoin tárcáinak a címeit is  valaki másról koppintotta le.

Wright az elmúlt évek során több bírósági tárgyaláson is részt vett, amelyeken azt próbálta meg bebizonyítani, hogy tényleg ő az igazi Satoshi Nakamoto. Ezeken a meghallgatásokon bemutatott egy olyan listát is (Tulip Trust), amin azokat a bitcoin címeket tüntette fel, amelyekre korábban állítólag bitcoint bányászott. Néhány órával ezelőtt kiderült, hogy valószínűleg ezekkel kapcsolatban sem mondott igazat.

Valaki egy kriptografikusan aláírt üzenetet tett közzé, amivel azt igazolta, hogy a Wright listáján található tárcák közül legalább 145 az ő birtokában van.

“Wright egy csaló és nincsenek privát kulcsai ezekhez a tárcákhoz.

A Lightning Network egy remek találmány, de törekednünk kell rá, hogy a bitcoin fő hálózatán is növelni tudjuk a tranzakciók számát. Sajnos a megoldás nehezebb annál, mint hogy megváltoztassunk egy értéket a forráskódban, vagy hogy befolyásos szereplőként másokra kényszerítsük az akaratunkat.

Mindnyájan Satoshik vagyunk”

A rejtélyes aláíró tárcáin mintegy 60 millió dollárnyi, 2009 óta mozdítatlan bitcoin található, így az elsőként reagálók közül többen is azt hitték, hogy talán maga Satoshi rántotta le a leplet a csalóról, ám amint az a néhány nappal ezelőtti rejtélyes bitcoin tranzakció után is kiderült, ebben az esetben sem a feltalálónak tulajdonított címekről volt szó.

Megingott a bitcoin Satoshi visszatérésének hírére

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img