Ethereum vagyonukról nyilatkoztak a Winklevoss testvérek

spot_img

A Winklevoss testvérek nevét először a Facebook kapcsán ismerhette meg a világ. A közösségi oldal ötletét állítólag egykori üzlettársuk, Mark Zuckerberg lopta el tőlük, amiért a tesók később beperelték őt. A hét évig húzódó bírósági ügy végül egy több tízmillió dolláros kártérítéssel zárult, a történteket pedig egy nagy sikerű hollywoodi film is feldolgozta.

A Közösségi Háló c. film plakátja

Winklevoss-ék a bánatpénz egy részét bitcoinba fektették és létrehozták saját kriptopénz tőzsdéjüket is, a Gemini-t. Az általuk birtokolt BTC-ről 2013-ban úgy nyilatkoztak, hogy az akkor rendelkezésre álló mennyiség nagyjából 1%-át vásárolták meg, ami 100 000 – 120 000 BTC-t jelenthetett. Később ők lettek az elsők, akik a nyilvánosság előtt is felvállalták, hogy a Bitcoin tette őket milliárdossá.

Az ikrekkel néhány napja a Bloomberg egykori újságírója, a ma már kripto témákban utazó Camilla Russo készített interjút, amiből kiderült, hogy a testvérpár korántsem csak a bitcoin felhalmozásával volt elfoglalva.

Mint elmondták, nagy rajongói az ethereumnak, ami egy olyan új típusú pénzügyi rendszer alapjául szolgálhat, amihez a Bitcoin taposta ki az utat. A decentralizált szolgáltatások szerintük még koránt nem élték át a saját “Facebook pillanatukat”, és úgy vélik, hogy a stabil coinok dominanciája sincs még sehol ahhoz képest, amivé a jövőben válni fognak.

Noha pontos számokat nem említett, Cameron Winklevoss azt mondta, hogy “jelentős mennyiségű” etherrel rendelkeznek, ami “nagyságrendileg megegyezik a BTC befektetéseikkel”. Ez vagy azt jelentheti, hogy nagyjából 1 milliárd dollár értékű ETH-el rendelkeznek, vagy azt, hogy a teljes ether mennyiség 1%-a lehet a birtokukban, ami jelenlegi árfolyamon számolva 220 millió dollárt ér.

A Winklevoss testvérek és az Ethereum alapító Vitalik Buterin

Nemrégiben ugyancsak százmilliós nagyságrendű bitcoin kitettségének megvásárlásáról nyilatkozott a legendás Wall Street-i befektető, Paul Tudor Jones is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img