Úgy viselkednek a hodlerek, mint a legutóbbi bikapiac előtt

spot_img

A 2017-hez hasonló bikapiacra készülhetnek a holderek – ez pedig a Glassnode legutóbbi jelentéséből tudtuk meg.

Annak ellenére, hogy az árfolyam szempontjából a 2020-as egy hektikus évnek számított, a teljes Bitcoin készlet 61%-a meg sem mozdult idén. Ez az arány rekordnak számít. Ami érdekes, hogy 2016-ban is nagyon hasonlóan viselkedtek a hodlerek és közel ugyanennyien tartottak hosszú távra. Mindez arra utal, hogy még soha ennyien nem gondolták úgy, hogy félretenni és megőrizni a nyereséges választás.

2016-ban fordult elő utoljára, hogy a teljes készlet ekkora arányban meg sem mozduljon az azt megelőző évben.

Az alábbi grafikonon narancssárga vonallal látható azoknak a tárcának az aránya,  ahol a legutóbbi aktivitás egy évvel ezelőtt történt. Jól látható, hogy 2016-ban volt az előző csúcs, amikor a teljes készlet 60%-a állt passzívan. Ebben a hónapban pedig újra elértük ezt az arányt, amit a második sárga oszlop tetején bekarikázott rész jelöl.

Azon tárcák aránya, ahol a legutóbbi aktivitás egy évvel ezelőtt vagy régebben történt – a teljes készlethez mérve százalékba. Feketével az árfolyam. Forrás: Glassnode

2016-ban, a 60 százalékos arány csúcsán még legalább egy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Bitcoin árfolyama is csúcshoz érjen – akkor húszezer dollárig ment. A grafikonon az is jól látható hogy 2017-től kezdve a holderek szép lassan megszabadultak a bitcoinoktól.  Ezután – az árfolyamugrás csúcsán, az egy éve inaktív készlet 40%-ra esett vissza.

Összehasonlításképpen, a tavalyi 14 ezer dolláron végződő bull run csúcsán a passzív készlet aránya 56%-ot ért el. Érdekes, hogy az árfolyam csúcsát nem követte a passzív készlet csökkenése, hanem egy új akkumulációs hullám indult el.

Több indikátor is a megtakarítási szemlélet dominanciája felé mutat. A tőzsdék készletei 13 hónapos aljon vannak és az akkumuláció érinti mint a bálnákat mint a kis tárcák tulajdonosait. A Glassnode nemrég például kimutatta, hogy a 2020-as év napjainak kilencven százalékában az akkumuláció volt a domináns trend.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img