Amerikai ügyvédi kamarák szerint nem etikátlan kriptopénzt elfogadni jogi szolgáltatásért

spot_img

A mainstream elterjedés vissza-visszatérő, fontos indikátora az a kérdés, hogy hol, és pontosan milyen szolgáltatásokért fogadnak már el kriptopénzeket, ha van valamilyen fejlemény, mi is rendszeresen beszámolunk. Ma is egy ilyen esetről, fejleményről van szó, ügyvédi kamarák, pontosabban sorban a negyedik nyilatkozott úgy, hogy nem etikátlan kriptopénzeket elfogadni különböző jogi szolgáltatásokért.

Ennek megfelelően most nem egy új elfogadóhelyről lesz szó, hanem arról, hogy egy már létező gyakorlatot fogadott el egy szakmai szervezet. A Cointelegraph beszámolója szerint egy Washingtoni ügyvédi kamara a történet főszereplője, a megfogalmazás szerint “nem ellenzi” a kriptopénzek, és “digitális fizetőeszközök” elfogadását előleg gyanánt, illetve már elvégzett szolgáltatásokért.

A District of Columbia néven ismert, az USA fővárosának nevében a “D.C.” betűket adó “kerület” kamarája úgy fogalmazott, hogy amíg a díjszabás “ésszerű”, illetve “objektíve igazságos” az ügyfelekkel szemben, addig elfogadható a kriptopénz alapú fizetés. Azt is kiemelik, hogy amennyiben egy ügyvéd úgy dönt, hogy elfogad kriptopénzt a munkájáért, úgy gondosan kell eljárnia, kompetens módon mindent meg kell tennie, hogy biztonságba helyezze az így megszerzett tulajdont.

New York város ügyvédi kamarája “üzleti tranzakció”-ként definiálta egy évvel ezelőtt a kriptopénzek elfogadását, míg a mostani, a fővárosban tevékenykedő kamara által kiadott nyilatkozat a “tulajdon” szóval határozza meg a digitális eszközöket, pontosabban azok elfogadását.

Nebraska és Észak-Karolina voltak az első államok, melyek ügyvédi kamarái hasonlóképp döntöttek a kriptopénzek kapcsán, a fővárosi kamara a mostani lépés során azt is hozzátette, hogy az “ügyvédek nem tudják megállítani a változást, akkor sem, ha szeretnék, hiszen a kriptopénzeket egyre több kereskedő és szolgáltató fogadja el.”

Azt is hozzátették, hogy a szabályok “kellően rugalmasak” ahhoz, hogy az ügyfelek érdekei és tulajdona biztonságban legyen a technológiai fejlődés elutasítása nélkül.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img