Amikről nem írtunk a héten: hírösszefoglaló

spot_img

17 600 darab bányászgépet vásárolt egy amerika bányászvállalat a kínai Bitmain Technologies-től. A Core Scientific bevásárlása ezzel a legnagyobb Antminer S19 vásárlás lett a Bitcoin történelmében. A cég csak annyit árult el, hogy az intézményes befektetőikét illetve a saját igényeiket szeretnék kielégíteni a gépekkel.

Az S19 alapmodell ma 1785 dollárt, a Pro verzió pedig 2500 dollárt ér, így az adásvétel összértéke valahol 30 és 42 millió dollár között lehet.

A Core Scientific a következő négy hónapban szeretné telepíteni és működésbe hozni a gépeket.

Tudtad, hogy már a hashrate növekedésére és csökkenésére is tudsz fogadni? Az FTX tőzsdén keresd a Hashrate Futures-t.

Willy Woo, híres kriptokereskedő egy új predikciós modellen dolgozik, aminek a részleteit egyelőre titokban tartja. A modell a bikapiacok kezdetét képes megjelölni. Még csak egyetlen screenshotot kaptunk róla a Twitteren, amin látható, hogy egy trendvonalat húzva az új, ismeretlen indikátor eddig helyesen lőtte be a bikapiacok kezdetét. Az is megfigyelhető, hogy a COVID járvány miatt az indikátor nem ért le a trendvonalig, Willy Woo szerint viszont ez a következő hónapban megtörténhet és elindul majd egy új bikapiac.

Ez elmúlt két év legnagyobb frissítését hajtotta végre a Binance tőzsde – közölte CZ múlt vasárnap. Mi, akik csak egyszerű felhasználói vagyunk a tőzsdének, ebből nem sokat fogunk észrevenni, viszont azt állítják, hogy a tőzsde akár tízszer gyorsabban is működni fog és akkor sem fog leállni, ha a volumenek megszázszorozódnak.

A frissítés több, mint egy éve készül és az volt a célja, hogy a beáramló új befeketők nyomását is elbírja a tőzsde. Ennek keretében lényegében újraírták a kódot egy másik programozási nyelvre.

Közelebb értünk az úgynevezett flippeninghez – vagyis ahhoz az eseményhez, amikor az Ethereum átveszi a Bitcoin első helyét a kriptopénzek ranglistáján. Erre a német Blockchain Center hívta fel a figyelmet, akik az újonnan fejlesztett flippening indexükre hivatkoznak. Ez szerint a flippening folyamata már 53%-ban teljesült – ez pedig majdnem rekord, ugyanis 2019 év elején egyszer már érintette az 58%-ot.

Bár a tőkekapitalizációs listán az Ethereumnak kevés esélye van beelőzni a Bitcoint, az új index összesen nyolc feltételt, metrikát állított fel, amiből kettőben már legyőzte a legnagyobb kriptopénzt az ETH.

Ez a két feltétel pedig a tranzakciók száma és a tranzakciók költsége – mindkét metrikában már az Ethereum vezet, vagyis a hálózaton többen tranzaktálnak és olcsóbban. A maradék hat feltétel a Google keresések száma (itt van a legnagyobb hátránya az ETH-nak), a kereskedési volumen, a node-ok száma, az aktív címek száma, a tranzakciók volumene és a market cap.

A Blockchain Center szerint az új flippening index sokkal jobb képet ad a hálózatokról, a piacról és az érdeklődésről, mint az egyszerű market cap ranglista. Az index ezen a linken nézhető meg.

Ne feledd! Holnaptól három napig ingyenesen megnyitjuk a kapukat a Discord szerverünk VIP részlegére! Részletek:

Három napig ingyenes a Kereskedési Tippek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img