Beindult a kínai tőzsde, ami a bitcoin árfolyamára is hatással lehet

spot_img

Bár az elmúlt hónapok gazdasági hírei főként az amerikai tőzsdék szárnyalásáról szóltak, egy kripto szempontjából ugyancsak fontos piac éppen most került több nemzetközi lap címoldalára.

Miután a múlt héten olyan kedvező statisztikai adatok láttak napvilágot, amelyek szerint a kínai gazdaság lassan maga mögött tudhatja a járvány miatti visszaesést, a kínai részvénypiac ugrásszerű növekedésnek indult.

A 300 legnépszerűbb kínai cég, és a kínai székhellyel rendelkező társaságok indexeinek emelkedése.

A kínai tőzsde mánia sokak szerint tovagyűrűzhet a kriptopénz piacokra is, a gyorsan és könnyen elért haszon ugyanis rendre nagyobb kockázatvállalásra szokta ösztönözni a befektetőket. Noha Kínában hivatalosan tiltott a kriptopénzek üzletszerű kereskedése (csak magánemberek hajthatnak végre ilyen ügyleteket egymás között), a kulisszák mögött továbbra is sokan érdeklődnek a terület iránt.

Ezzel kapcsolatban egy érdekes videó is napvilágot látott az elmúlt napokban, amin az látható, hogy promóterek kínai földművesek számára tartanak előadást a Cardano-ról. Bár utóbb kiderült, hogy valamilyen MLM sémába akarták belerángatni a résztvevőket, a kriptovaluták iránti kíváncsiság továbbra is él a helyiekben.

A videón kivehető a Cardano logója és az alapító Charles Hoskinson (plakáton lévő) arca is.

Mindezzel kapcsolatban egy kínai befektető megjegyezte, hogy ő a tőzsde szárnyalása miatt arra számít, hogy még több pénz fog a kripto irányába áramlani, amiből szerinte leginkább a most nagyon felkapott DeFi projektek tokenjei húzhatják majd a legtöbb hasznot.

Vele ellentétes álláspontra helyezkedett a Coindesk egyik munkatársa, aki szerint az elmúlt 2 hónap oldalazásai után a bitcoin olyan unalmassá vált, hogy a kínai kereskedők egy időre ki is vonhatják innen a pénzüket, hogy a jelenleg sokkal izgalmasabb hagyományos tőzsdékre koncentrálhassanak.

“A kereskedők többsége csak limitált pénzügyi erőforrásokkal rendelkezik, ezért folyamatosan ugrál az éppen legfelkapottabb és legjobb lehetőségeket kínáló piacok között. Ha a kriptó téli álmot alszik, máshol teszik majd próbára a szerencséjüket.”

A Bitcoin bányászati kapacitásának nagyjából kétharmadát Kína területén működő bányák biztosítják. Amíg ez a dominancia megmarad, nem árt követni a BTC-re esetlegesen kiható helyi trendek alakulását.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img