Befagyasztottak egy 100 000 dollár értékű USDC stabil coint tároló walletet

spot_img

Az USDC (USD Coin) a Tether után a második legnagyobb stabil coin, aminek forgalomban lévő összértéke nemrégiben lépte át az egymilliárd dollárt.

A legnépszerűbb stabil coinok

Az USDC kibocsátását a CENTRE konzorcium végzi, ami mögött a Coinbase és egy wall streeti fintech startup, a Circle áll. A Coindesk információi szerint a csoportot június közepén keresték meg az amerikai hatóságok, hogy zároljanak egy 100 000 dollár értékű stabil coint tároló wallet címet. Erre egy különleges funkció ad lehetőséget, amit csak a kibocsátó vezetőinek jóváhagyásával lehet aktiválni a tárcákon. A feketelistára kerülő USDC számlákról nem lehet pénzt kiutalni, vagy beérkező tranzakciókat fogadni. Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy a lefoglalt pénz kinek a tulajdonában állt.

A eset felhívja a figyelmet az olyan decentralizált rendszerek korlátaira, amelyek működéséhez valamilyen hatósági engedélyre van szükség. Noha az USDC az Ethereum nyilvános blokkláncán működik, a stabil coin kibocsátójának megvan a lehetősége arra, hogy annak felhasználását korlátozza. Tudomásunk szerint ez volt az első olyan eset, amikor egy stabil coin kibocsátót ilyen döntés meghozatalára kértek volna a hatóságok.

A CENTRE felhasználási feltételei szerint két esetben helyzehetnek fekete listára egy tárca címet: ha azzal potencionálisan veszélyeztetni lehetne a hálózat biztonságát, vagy ha egy Egyesült Államokban megfelelő jogkörrel rendelkező hatóság, bíróság, vagy komrányzati szerv kéri erre a szervezetet.

Binance: elérhetőek a SEPA (EUR) és a Faster Payments (GBP) tranzakciók

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img