Átfogó szabályozást ígér a CFTC új stratégiája

spot_img

A Határidős Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottság – röviden CFTC, azt ígéri, hogy 2024-re elkészül egy átfogó kriptopénzeket és digitális eszközöket érintő szabályozás.

A CFTC tegnap kiadott egy dokumentumot, ami a bizottság 2024-ig megvalósítandó terveit és stratégiáit vázolja fel. A dokumentum a felelős innovációt nevezte meg, mint fő stratégiai csapásirányt. Ennek keretében – abból a célból, hogy a kockázatokat csökkentsék és a lehetőségekből kihozzák a legtöbbet, a következő négy évben kifejlesztenek majd egy átfogó, digitális eszközökre vonatkozó szabályozást.

A CFTC egy amerikai független szabályozó szervezet, ami a határidős piacok, opciós piacok és más derivatív piacok felett gyakorol ellenőrzést 1974 óta. Kriptós szempontból azért fontosak, mert az ő felügyeletük alá tartoznak a kriptopénz alapú határidős szerződések a chicagói és a New York-i tőzsdéken. Ezeken a tőzsdéken folyik át a teljes kriptopénz piac volumének egy elég nagy része, gyakran közel a harmada. (a bitcointradevolume.com adatai alapján – a szerk.)

Az innovációhoz és annak szabályozásához kapcsolódó stratégiai elhatározások mellett még a piacok integritásának megerősítése, vagy a műveleti hatékonyság növelése is szerepelt. Az öt fő stratégia között feltűnt a törekvés, hogy a derivatív piacok minden amerikai céljait és érdekeit szolgálják, illetve az is, hogy a jövőben a szabályszegőkkel szemben keményebb eszközökkel lépjenek fel.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img