Tőzsdére készülhet a Coinbase

spot_img

Belső források szerint tőzsdei részvénykibocsátásra készülhet a Coinbase. Amennyiben az amerikai tőzsdefelügyelet jóváhagyná kérelmüket, az nagymértékben elősegítené a kriptopénzek legalizációját.

Az észak-amerikai Coinbase a kripto szektor egyik legismertebb startup vállalkozása, aminek értéke a becslések szerint nagyjából 8 milliárd dollár lehet. A  2012-ben alapított cég jelenleg ~35 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik. Részvényeik megjelenése nem csak felhívhatná a tradicionális befektetők figyelmét az iparágra, de ezek révén azok is kitettséget és érdekeltséget szerezhetnének ebben a szegmensben, akik egyébként nem szeretnének kriptopénzeket birtokolni.

A tőzsde a hírek szerint már megkezdte a folyamat végrehajtásához szükséges szakemberek toborzását, de hivatalosan még nem indította el az eljárást. Az idézett források szerint a Coinbase nem fog új részvényeket kibocsátani (IPO), hanem a tulajdonosok és a korai befektetők cégben meglévő részesedésének egy részét szeretné értékesíteni a részvénypiacon.

Az Egyesült Államok legnagyobb bankja fogja kezelni a Coinbase és a Gemini számláit

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy az Egyesült Államok legnagyobb bankja, a JPMorgan lett a Coinbase számlavezető partnere. A kriptótól sokáig idegenkedő pénzintézet lépését elemzők utólagosan most úgy értékelték, hogy nekik is részesedést ajánlhatott fel a kriptotőzsde, ami érdekeltté tette őket a startup sikerében.

A Coinbase-nek minden esélye meglehet a szükséges engedélyek beszerzésére, mert indulása óta együttműködőtt az amerikai hatóságokkal. Az viszont kérdéses lehet, hogy ez a jövőben befolyással lehet-e a kriptopénz kínálatukra. Azt már régóta tudni lehet, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet nem gördít akadályt a bitcoin és az ethereum értékesítése elé, de más virtuális pénzekről még nem tettek közzé egyértelmű állásfoglalást.

A tőzsdefelügyelet nem köti külön engedélyhez a bitcoin és az ethereum forgalmazását

Az elmúlt hónapokban egyébkén két bányászati eszközök gyártásával foglalkozó kínai cég, a Canaan Creative és az Ebang részvényei is felvételt nyertek a technológiai papírokat forgalmazó Nasdaq kínálatába.

A hírek kapcsán a Coinbase egyik vetélytársa, a Binance is sok sikert kívánt nekik a részvénykibocsátáshoz, mert sikerük az egész kripto szférára pozitív hatással lehet. Ugyanakkor hozzátették, hogy ők nem terveznek semmilyen hasonló lépést és továbbra is decentralizált működési modellben gondolkodnak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img