A tőzsdefelügyelet nem köti külön engedélyhez a bitcoin és az ethereum forgalmazását

spot_img

Kedvező megítélés alá esett a bitcoin és az ethereum. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) képviselője erősítette meg, hogy ezek nem tartoznak a szövetségi értékpapírokat felügyelő törvények hatásköre alá.

A döntés az ether esetében azért volt kulcsfontosságú, mert egy szigorúbb, értékpapírként történő besorolás hatására fel kellett volna függeszteni a vele való kereskedést az összes amerikai tőzsdén, beleértve a globális vásárlások jelentős részét bonyolító Coinbase-t is, és ez minden bizonnyal katasztrofális következményekkel járt volna az árfolyamok alakulására.

A bitcoinnal kapcsolatban hasonlóan kedvező döntést hozott a bizottság. A magyarázat mindkét esetben a decentralizáltság volt, vagyis hogy ezen kriptopénzek mögött nem áll egyetlen olyan központi szervezet sem, ami önkényesen befolyásolhatná azok működését.

Az ügy kapcsán előtérbe került harmadik legnagyobb kriptopénz, az XRP esete is, amely mögött egyértelműen ott áll a Ripple mint anyacég, de velük kapcsolatban még nem foglal állást a SEC. Mint ismeretes, az XRP már régóta próbál bekerülni a legnagyobb amerikai tőzsdékre, bizonytalan törvényi besorolása azonban rendre megakadályozza ebben.

A Gemini és a Coinbase is nemet mondott a Ripple-re

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img